Jongeren 's nachts veelvuldig mobiel online

10-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Veel jongeren zijn 's nachts mobiel online, blijkt uit onderzoek van Deloitte. Meer dan de helft van alle jongeren tussen de 18 en 24 jarigen kijken 's nachts op hun smartphone.

De smartphone is veruit het meest gebruikte elektronische apparaat dat Nederlanders bezitten. Nederlanders zijn bijna de hele dag bezig met hun toestel en vaak ook 's nachts, blijkt uit onderzoek van Deloitte. Eén op de drie Nederlanders is zelfs midden in de nacht bezig met zijn of haar smartphone.

In de meeste gevallen (23%) wordt de smartphone 's nachts aangezet om te kijken hoe laat het is, gevolgd door het checken van social mediaberichten (9%) en lezen van berichten via messaging apps (8%).

Van de Nederlandse respondenten geeft 31% aan discussies te hebben gehad over het intensieve gebruik van hun smartphone, vooral met hun partner of ouders. Vooral 18 tot 24-jarigen kijken op hun telefoon wanneer zij eigenlijk horen te slapen. Dit geldt voor 54% van de respondenten in deze jongere leeftijdscategorie. Ter vergelijking: van de 45 tot 54-jarigen checkt 24% hun telefoon gedurende de nacht.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie