Huawei P9 groot succes voor Huawei - 9 miljoen exemplaren al verkocht

11-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft bekend gemaakt dat de in april gepresenteerde Huawei P9 tot op heden wereldwijd al 9 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Daarmee is de Huawei P9 één van de best verkopende smartphones van het bedrijf ooit.

Huawei heeft bekend gemaakt dat de begin april gepresenteerde Huawei P9 is tot op heden wereldwijd al meer dan 9 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee draagt de Huawei P9 bij aan de doelstelling van Huawei om dit jaar wereldwijd 140 miljoen smartphones te gaan verkopen

Huawei P9
Huawei P9

De Huawei P9 werd begin april in Londen gepresenteerd en is sinds de tweede helft van april verkrijgbaar. Het toestel is zowel door de Nederlandse als de internationale pers positief ontvangen. In de uitgebreide review over de Huawei P9 van GSM Helpdesk scoorde het toestel vier uit vijf sterren. Ook scoorde het toestel hoog op het gebied van 'repareerbaarheid'

De Huawei P9 is een hoogwaardig vormgegeven smartphone met een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. Doordat het beeldschermglas aan de randen is gebogen, gaat het beeldscherm nagenoeg naadloos over in de behuizing. De Huawei P9 heeft, net als haar voorgangers, een volledig metalen behuizing. Huawei heeft het design dit jaar naar een nog hoger niveau weten te tillen. De hoeken van het toestel lopen nu rond en de randen van de Huawei P9 zijn diamant geslepen.

Dubbele camera met Leica lenzen

Het meest bijzondere detail van de Huawei P9 is aan de achterzijde van het toestel te vinden. Daar zijn namelijk twee cameralenzen zichtbaar. De lenzen voor deze camera's zijn ontwikkeld door de Duitse lenzenfabrikant Leica Camera AG. Bijzonder detail is dat de twee camera's ook verschillend zijn. De ene camera is een RGB kleurencamera, de andere is een zwart-wit camera. Hiermee kan de Huawei P9 foto's schieten die de kenmerkende kleurweergave en tijdloosheid weergeven waar camera's van Leica om bekend staan.

Door de dubbele cameralens en het gebruik van zowel een kleuren- als een zwart-wit camera schiet de Huawei P9 de helderste kleurenfoto's en de meest intense zwart-wit foto's.De camera van de Huawei P9 is in staat om variabel scherp te stellen op onderwerpen. Het toestel kan hiervoor laser, diepteberekening en contrast gebruiken om scherp te stellen op een onderwerp. Het toestel selecteert automatisch de manier die voor het beste resultaat zorgt in elke omgeving.

Krachtige Kirin 950 processor

Onder de motorkap van de Huawei P9 draait de gloednieuwe en super snelle Kirin 955 processor. Deze processor is door Huawei zelf ontwikkeld. Het betreft hier een 64-bit octa-core processor met een rekenkracht van 2,5 GHz. De Huawei P9 beschikt over 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Hoge capaciteit accu's

Op het punt van energieverbruik wil Huawei met de Huawei P9 sowieso een flink statement maken. De Huawei P9 is namelijk uitgevoerd met een 3.000 mAh accu. Doordat het toestel direct uit de doos draait op Android 6.0 Marshmallow profiteert de smartphone zowel van een hoge accu capaciteit als een laag energieverbruik dankzij de 'Doze' functie in Android.

Biometrische beveiliging

Last but not least heeft Huawei de Huawei P9 uiteraard ook uitgerust met haar befaamde vingerafdruksensor. Deze is aan de achterzijde van de toestellen geplaatst, precies op de plek waar veel mensen hun wijsvinger leggen bij regulier gebruik. Ontgrendelen van het toestel is hiermee in een fractie van een seconde gebeurd.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P9 kwam eind april in Nederland op de markt voor een verkoopadviesprijs van 599 euro. Ondertussen is de prijs van het toestel al met zo'n 70 tot 90 euro gedaald en is nu al verkrijgbaar voor een losse verkoopprijs vanaf circa 510 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei P9 overzichtspagina.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10