BlackBerry heeft geen afscheid genomen van de 'BlackBerry Mercury'

14-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Ondanks dat BlackBerry in september bekend heeft gemaakt dat het bedrijf officieel is gestopt met de ontwikkeling en productie van eigen smartphones, blijkt BlackBerry de stekker nog niet uit de smartphone met de codenaam 'Mercury' getrokken te hebben. Dit toestel zal over niet al te lange tijd verschijnen.

Een kleine opfrisser: Begin juli lekte een deel van de roadmap van BlackBerry uit. Op deze roadmap stonden drie smartphones met de codenamen 'Neon', 'Argon' en 'Mercury'. De uitgelekte informatie klopt tot op heden volledig. Kort na het uitlekken van de roadmap introduceerde BlackBerry de BlackBerry DTEK50, het toestel dat eerder de codenaam 'Neon' droeg. In oktober onthulde BlackBerry - ook exact volgens de roadmap - BlackBerry DTEK60, het toestel dat eerder de codenaam 'Argon' had. Daarmee is nu alleen nog de Mercury over...

Echter, in september heeft BlackBerry CEO John Chen bekend gemaakt dat BlackBerry geheel zou stoppen met de ontwikkeling en productie van smartphones. Precies een jaar eerder had Chen de smartphonetak van het bedrijf nog één jaar de tijd gegeven om winstgevend te worden. Dit is niet gelukt, waardoor Chen daad bij woord voegde en ook daadwerkelijk een streep heeft gezet door de smartphone tak van BlackBerry. De komst van de BlackBerry Mercury, die in juli op de roadmap was opgedoken, was daarmee onzeker geworden.

Lot BlackBerry Mercury nu eindelijk bekend

Tot nu toe is het lot van de BlackBerry Mercury onduidelijk gebleven. In een interview met Bloomberg heeft BlackBerry CEO John Chen echter nu het verlossende woord gegeven: de BlackBerry Mercury zal alsnog komen. Volgens Chen zal dit écht het laatste BlackBerry toestel zijn dat door BlackBerry zelf - in huis - is ontwikkeld.

Zoals al in juli uit is gelekt, zal de BlackBerry Mercury begin 2017 in de winkels komen te liggen. Dat het toestel nog steeds 'op schema' ligt, heeft Chen ook bevestigd tegenover Bloomberg. Chen stelde namelijk dat er 'spoedig' een laatste smartphone uit de stal van BlackBerry onthuld zal gaan worden.

Uitgelekte details

De BlackBerry Mercury, waarvan de definitieve naam nog niet bekend is, zal het eerste BlackBerry toestel zijn na de BlackBerry Priv die beschikt over een fysiek QWERTY toetsenbord. Het toestel is voorgegeven als een 'monoblock' met een 4,5 inch groot Full HD beeldscherm met daaronder het toetsenbord, vergelijkbaar met de BlackBerry Passport.

De BlackBerry Mercury wordt naar verluidt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 625 chipset en heeft 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Opvallend is de zeer hoge accucapaciteit van 3.400 mAh. Op cameragebied beschikt het toestel over een 18-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

Het is nog niet duidelijk wanneer de BlackBerry Mercury aangekondigd zal gaan worden. Maar de uitspraken van Chen interpreterende zal dit eerder nog een kwestie van weken zijn dan van maanden.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie