'HTC presenteert deze week de HTC 10 Evo'

21-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft in haar thuisland Taiwan een uitnodiging uitgestuurd voor een nieuwe toestel introductie die morgen, 22 november, zal plaatsvinden. Verwacht wordt dat HTC de HTC 10 Evo zal gaan presenteren, die naar verluidt ook in Europa uitgebracht gaat worden.

De HTC 10 Evo krijgt naar verluidt exact dezelfde vormgeving als de HTC 10, het paradepaardje van HTC van dit moment. Wel is het toestel iets groter vanwege haar 5,5 inch grote beeldscherm. Opmerkelijk detail is dat de HTC 10 Evo niet over een 3,5 mm audio aansluiting beschikt. HTC volgt hiermee het 'voorbeeld' van Apple die in de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus de 3,5 mm audio jack heeft geschrapt.

De HTC 10 Evo is gebaseerd op dezelfde hardware die HTC ook gebruikt voor de HTC Bolt die eerder deze maand in de Verenigde Staten exclusief werd onthuld in samenwerkint met de Amerikaanse telecomprovider Sprint. De HTC 10 Evo krijgt daarmee ook een 5,5 inch groot beeldscherm met QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels), waarbij het beeldscherm wordt beschermd door Gorilla Glass 5.

De HTC 10 Evo wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810 processor, de beruchte processor uit 2015 die vorig jaar veel paradepaardjes waaronder HTC's eigen HTC One M9 aandreef. Deze processor is berucht omdat de eerste versies van deze processoren behoorlijk warm konden lopen. De processor wordt begeleid door 3 gigabyte werkgeheugen. Verder is 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit beschikbaar.

Op cameragebied is de HTC 10 Evo voorzien van een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Het toestel is verder voorzien van een 3.200 mAh accu en beschikt over een USB type-C aansluiting.

De HTC 10 Evo wordt morgen in Taiwan gepresenteerd en zal naar verwachting eind dit jaar of begin 2017 ook haar opwachting in Europa gaan maken. Details hierover zal HTC mogelijk morgen al delen. De HTC 10 Evo heeft een verwachte verkoopadviesprijs van 499 euro.

Bron

 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie