ING Bank stopt met betaal-app Twyp in Nederland

ING Bank stopt met betaal-app Twyp in Nederland

21-11-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Toestellen


Nog geen jaar nadat de ING Bank de betaal-app 'Twyp' introduceerde, trekt het bedrijf de stekker alweer uit de dienst. De app biedt volgens de ING Bank in Nederland te weinig toegevoegde waarde.

Begin dit jaar introduceerde ING Bank haar betaal-app 'Twyp', een app waarmee het gemakkelijker is om bijvoorbeeld een rekeing te delen in een restaurant of café. Nog voor haar eerste verjaardag heeft ING Bank vandaag bekend gemaakt in Nederland al te gaan stoppen met de app. In Nederland is Twyp iets meer dan 45.000 keer gedownload. Volgens de ING Bank biedt Twyp in Nederland te weinig toegevoegde waarde ten opzichte van andere betaal-apps. Twype zal daarom per 15 december stoppen in Nederland.

Met de Twyp-app kunnen gebruikers tot nu toe geld van hun bankrekening of creditcard overzetten op hun Twyp-account. Het maximale saldo dat gebruiker aan kunnen houden op hun Twyp account bedraagt 1.000 euro. Vanuit dit 'Twyp-saldo' kunnen gebruikers  geld overmaken naar andere Twyp-gebruikers.

Geld overmaken naar 06-nummer

Het overmaken van geld naar andere Twyp-gebruikers is eenvoudiger dan bij een overboeking vanaf een bankrekening. Het Twyp-app is gekoppeld aan het telefoonboek van de smartphone en de app geeft automatisch weer welke contact ook een Twyp-account hebben. Om geld over te maken hoeft slechts een contact geflecteerd te worden, waarna het bedrag ingevuld en overgemaakt kan worden. Het is zelfs mogelijk om geld over te maken naar mensen die niet in de contactenlijst staat door in de Twyp-app het mobiele nummer in te voeren.

In Nederland stopt ING Bank met Twyp, maar de app blijft wel beschikbaar voor Spaanse gebruikers. In Spanje is Twyp wel een succes en wordt daar naar opgaaf van ING door 300.000 mensen gebruikt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie