Nokia 216 verschijnt binnenkort ook in Nederlandse winkels

02-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De in september aangekondigde Nokia 216, een nieuwe eenvoudige mobiele telefoon met een enorme bel- en stand-by tijd, zal binnenkort ook in Nederland uitgebracht gaan worden, zo blijkt uit informatie van GSM Helpdesk.

In september presenteerde Microsoft met de Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM onverwacht twee nieuwe en betaalbare feature phones. De Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM zijn 'klassieke mobiele telefoons'. De twee toestellen kunnen gezien worden als de opvolgers voor de Nokia 215 en de Nokia 215 Dual SIM van begin 2015. UIt bronnen van GSM Helpdesk blijkt dat in ieder geval de 'normale' Nokia 216 in Nederland zal gaan verschijnen. Dit toestel krijgt een verkoopprijs van rond de 35 euro.

Nokia 216
Nokia 216

De Nokia 216 en 216 Dual SIM maken een knipoog naar de mobiele telefoon zoals we die al sinds de jaren '90 kennen. Beide toestellen kennen een klassieke vormgeving waarbij een 2,4 inch groot kleurenbeeldscherm wordt gecombineerd met een ruim opgezet numeriek toetsenbord.

Extreem uithoudingsvermogen

Iets waarin zowel de Nokia 216 als de Nokia 216 Dual SIM in uitblinken is in uithoudingsvermogen. Een volle accu levert een stand-bytijd tot maar liefst 24 dagen en een beltijd tot 18 uur. De telefoons zijn zo energiezuinig dat op één acculading tot 47 uur uur naar MP3's geluisterd kan worden.

De Nokia 216 en de Nokia 216 Dual SIM zijn op technisch gebied identiek aan elkaar met als enige verschil dat de Nokia 215 Dual Sim - zoals haar naam al aangeeft - beschikt over dual-sim ondersteuning. Dat betekent dat in de Dual SIM versie van de Nokia 215 gelijktijdig twee simkaarten geplaatst en gebruikt kunnen worden.

Camera

De Nokia 216 en 216 Dual SIM hebben zowel aan de achterzijde- als de voorzijde een eenvoudige VGA camera gekregen. De frontcamera is bedoeld voor selfies. Aangezien beide toestellen enkel over 2G (GSM) ondersteuning beschikken, kunnen met beide telefoons geen video gesprekken gevoerd worden.

Internet

De Nokia 216 en Nokia 216 Dual SIM zijn zogenaamde 'feature phones' met internet ondersteuning. Beide telefoons wel voorzien van de Opera Mini internetbrowser. Deze browser staat bekend om haar lage dataverbruik en hoge snelheid, zelfs bij lage internetsnelheden over 2G netwerken.

Beschikbaarheid

Microsoft heeft zelf nog niet bevestigd dat de Nokia 216 of Nokia 216 Dual SIM in Nederland op de markt zullen komen, maar uit informatie van GSM Helpdesk blijkt dat in ieder geval de Nokia 216 binnen enkele weken in Nederland verkrijgbaar zal zijn voor 35 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Nokia 216 overzichtspagina
Nokia 216 Dual SIM overzichtspagina
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie