Vraag naar Apple iPhone 7 neemt af door geruchten over nieuwe iPhone

02-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Apple heeft de productiecapaciteit en haar bestellingen van onderdelen voor de Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus verlaagd omdat de vraag naar beide iPhones daalt. De daling zou vooral het gevolg zijn van geruchten over de iPhones die in 2017 zullen verschijnen.

Geruchten over de veronderstelde 'revolutionaire' Apple iPhone 8, waarmee Apple volgend jaar het tienjarig bestaan van de Apple iPhone zal gaan vieren, zijn er mogelijk oorzaak van dat de vraag naar de huidige Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus terugloopt.

Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus en Apple iPhone 7

Apple presenteerde de Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus in september van dit jaar. Beide toestellen verkochten in eerste instantie zeer goed, mede door de nieuwe en populaire 'Jet Black' uitvoering maar ook vanwege het debacle dat Samsung had met haar Samsung Galaxy Note 7.

Hoewel Apple aanvankelijk optimaal heeft kunnen profiteren van het 'momentum', is nu al een krimp in de vraag naar de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zichtbaar. Vooral in China loopt de vraag naar beide toestellen sterk terug. Apple heeft haar assemblagebedrijven dan ook opdracht gegeven om de productiecapaciteit te verminderen. Daarnaast heeft Apple haar bestellingen voor onderdelen teruggeschroefd, zo meldt DigiTimes.

Al maanden doen geruchten de ronde over de opvolgers voor de huidige Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Geruchten spreken aanhoudend over 'revolutionair nieuwe modellen' met een AMOLED beeldscherm waarbij het beeldscherm bij sommige uitvoeringen mogelijk zelfs over de randen van het toestel gebogen zullen zijn. Ook doen geruchten de ronde over geavanceerde 3D camera's in bepaalde iPhone modellen voor 2017.

Verder lijkt het erop dat bepaalde iPhone modellen volgend jaar een groter beeldscherm gaan krijgen dankzij de mogelijkheid om het beeldscherm over de rand te buigen. Hierdoor hebben de toestellen een groter beeldscherm zonder dat het formaat van de smartphone veranderd.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie