Apple geeft productiefout toe in accu's Apple iPhone 6S

05-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Twee weken geleden is Apple gestart met het aanbieden van een reparatieprogramma voor een specifieke batch Apple iPhone 6S toestellen. In een nadere toelichting heeft Apple bekend gemaakt dat bij de productie van de accu van deze productiebatch een fout is gemaakt.

Op 21 november maakte Apple bekend dat het bedrijf een reparatieprogramma heeft opgestart voor een specifieke batch Apple iPhone 6S toestellen. Een volgens Apple klein aantal Apple iPhone 6S toestellen die geproduceerd zijn tussen september en oktober 2015 kunnen spontaan uitvallen door problemen met de accu.

In eerste instantie heeft Apple geen verdere details over het euvel gegeven, behalve dat gebruikers van de Apple iPhone 6S op een speciale pagina konden controleren of hun telefoon tot de betreffende productie batch behoort waarmee problemen bekend zijn. Voor toestellen uit deze productie batch biedt Apple een reparatieprogramma aan.

Duiding

Nu twee weken later heeft Apple op bepaalde landen-websites wat meer duiding gegeven over de oorzaak van het probleem. Volgens Apple is bij de productie van de accu van een klein aantal iPhones een bepaald onderdeel te lang aan de lucht blootgesteld dan is toegestaan, waardoor deze accu's sneller leeglopen dan goede accu's.

Apple iPhones beschikken over vele veiligheidsmechanismen die het toestel automatisch uitschakelen op het moment dat de iPhone problemen met de hardware detecteert. Omdat de accu van de getroffen iPhones na verloop van tijd dermate snel leeg loopt, schakelt de iPhone zichzelf uit om te voorkomen dat het toestel te weinig energie ontvangt en daardoor problemen kunnen ontstaan.

Voor gebruikers kan deze plotselinge uitschakeling ogen als een groot probleem, in werkelijkheid is er volgens Apple niet veel aan de hand en is het slechts een manier om ergere problemen te voorkomen. Gebruikers met een iPhone uit de betreffende productiebatch kunnen hun toestel gratis laten repareren.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie