Eerste foto's tonen prototype van BlackBerry Mercury

05-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al sinds deze zomer is bekend dat BlackBerry van plan is om begin 2017 een nieuwe smartphone uit te brengen met een fysiek QWERTY toetsenbord. Ook is bekend dat het toestel luistert naar de codenaam 'BlackBerry Mercury'. Afgelopen weekend zijn de eerste foto's van he toestel opgedoken.

Afgelopen zomer is een deel van de zogenaamde 'roadmap' van BlackBerry uitgelekt. Op deze roadmap, die de introductieplanning tot en met begin 2017 bevatte, stonden totaal drie nieuwe BlackBerry smartphones met de codenamen 'Argon', 'Neon' en 'Mercury'. Kort na het uitlekken van de roadmap introduceerde BlackBerry de BlackBerry DTEK50, het toestel dat eerder de codenaam 'Neon' droeg. In oktober onthulde BlackBerry - ook exact volgens de roadmap - BlackBerry DTEK60, het toestel dat eerder de codenaam 'Argon' had. Daarmee is nu alleen nog de Mercury over...

BlackBerry Mercury
BlackBerry Mercury

Afgelopen maanden is de Mercury al meerdere malen opgedoken in het geruchtencircuit, maar tot op heden was nog geen foto van het toestel uitgelekt. Afgelopen weekend zijn de eerste foto's van het toestel verschenen. GSM Helpdesk kan op basis van eigen bronnen bevestigen dat het hier gaat om authentieke foto's van hoe de 'Mercury' er daadwerkelijk uit ziet.

De komst van de BlackBerry Mercury was enige tijd onzeker. In september heeft BlackBerry CEO John Chen namelijk bekend gemaakt dat BlackBerry geheel zou stoppen met de ontwikkeling en productie van smartphones. In november heeft Chen echter bekend gemaakt dat BlackBerry nog één eigen toestel zal uitbrengen. Dit is de BlackBerry Mercury die al geruime tijd in ontwikkeling is.

De BlackBerry Mercury, waarvan de definitieve naam nog niet bekend is, zal het eerste BlackBerry toestel zijn na de BlackBerry Priv die beschikt over een fysiek QWERTY toetsenbord. Het toestel is voorgegeven als een 'monoblock' met een 4,5 inch groot Full HD beeldscherm met daaronder het toetsenbord, vergelijkbaar met de BlackBerry Passport.

De BlackBerry Mercury wordt naar verluidt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 625 chipset en heeft 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Opvallend is de zeer hoge accucapaciteit van 3.400 mAh. Op cameragebied beschikt het toestel over een 18-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

Het is nog niet duidelijk wanneer de BlackBerry Mercury aangekondigd zal gaan worden. Verwacht wordt dat de aankondiging begin 2017 zal plaatsvinden.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie