Nokia 216 vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

05-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zoals vorige week al door GSM Helpdesk werd voorspeld, is de ultra goedkope Nokia 216 met een ongekend uithoudingsvermogen van wel 24 dagen vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland.

De in september gepresenteerde Nokia 216 is zonder officiële aankondiging vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Vorige week meldde GSM Helpdesk al op basis van eigen bronnen dat de Nokia 216 in Nederland uitgebracht zou gaan worden. Het ultra goedkope toestel met énorm uithoudingsvermogen is vanaf vandaag uit voorraad leverbaar voor slechts 35 euro bij onder andere Mobiel.nl en GSMwijzer.

Nokia 216
Nokia 216

De Nokia 216 is een 'klassieke mobiele telefoon'. Het toestel kan gezien worden als de opvolger voor de Nokia 215 van begin 2015. De Nokia 216 maakt een knipoog naar de mobiele telefoon zoals we die al sinds de jaren '90 kennen. Het toestel kent een klassieke vormgeving waarbij een 2,4 inch groot kleurenbeeldscherm wordt gecombineerd met een ruim opgezet numeriek toetsenbord.

Extreem uithoudingsvermogen

Iets waarin de Nokia 216 uitblinkt is haar uithoudingsvermogen. Een volle accu levert een stand-bytijd tot maar liefst 24 dagen en een beltijd tot 18 uur. De telefoon is zo energiezuinig dat op één acculading tot 47 uur uur naar MP3's geluisterd kan worden.

Camera

De Nokia 216 heeft zowel aan de achterzijde- als aan de voorzijde een eenvoudige VGA camera gekregen. De frontcamera is bedoeld voor selfies. Aangezien de Nokia 216 enkel over 2G (GSM) ondersteuning beschikt, kunnen met de telefoon geen video gesprekken gevoerd worden.

Internet

De Nokia 216 is een zogenaamde 'feature phone' met internet ondersteuning. Het toestel is uitgerust met de Opera Mini internetbrowser. Deze browser staat bekend om haar lage dataverbruik en hoge snelheid, zelfs bij lage internetsnelheden over 2G netwerken.

Beschikbaarheid

De Nokia 216 is vanaf vandaag uit voorraad leverbaar bij Mobiel.nl en GSMwijzer en verkrijgbaar voor een losse verkoopprijs van slechts 35 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide uitgebreide Nokia 216 overzichtspagina.

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie