KPN begonnen met gebruik 3G frequenties voor 4G netwerk

08-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Netwerk


KPN is op kleine schaal begonnen met het inzetten van frequenties in de 2.100 MHz band voor het 4G netwerk. Tot op heden waren deze frequenties bij KPN enkel in gebruik voor het 3G (UMTS) netwerk.

Na T-Mobile is nu ook KPN begonnen met het gebruik van delen van haar frequentiespectrum in de 2.100 MHz band voor het 4G netwerk. KPN blijkt in Vlaardingen (bij Rotterdam) al een eerste 4G antenne geactiveerd te hebben die uitzend in de 2.100 MHz band, zo ontdekte 4gmasten.nl. KPN heeft bevestigd dat het bedrijf in de komende tijd gaat zorgen voor extra capaciteit en snelheid in drukke gebieden door een deel van haar frequentieruimte in de 2.100 MHz band in te zetten voor het 4G netwerk.

KPN gebruikte in Nederland voor haar 4G netwerk al spectrum in de 800 MHz, 1.800 MHz en 2.600 MHz frequentieband. Nu wordt daar ook een deel van het spectrum dat KPN in de 2100 MHz band heeft toegevoegd aan het 4G netwerk. De afgelopen maanden heeft KPN in de regio Den Haag en Voorburg al getest met de inzet van frequentieruimte in de 2.100 MHz band voor het 4G netwerk. De 2100 MHz band is een frequentieband die eerder volledig voor UMTS (3G) netwerken werd gebruikt.

Dankzij deze 'herverdeling' van het spectrum vergroot KPN de capaciteit van het 4G netwerk. Hoewel het 4G netwerk van KPN voor deze uitbreiding nog zeker niet aan de capaciteitsgrenzen zat, is de uitbreiding voor langere termijn wel nodig aangezien het dataverkeer op het netwerk van KPN ieder jaar met flink toeneemt en in de komende jaren mogelijk zelfs nog harder gaat groeien. 

KPN zal door de wijziging in de nabije toekomst op sommige locaties in Nederland 4G aan kunnen bieden over vier verschillende frequenties: 800, 1.800, 2.100 en 2.600 MHz. Door verbindingen over meerdere frequenties tegelijk te laten lopen (het combineren van frequentiebanden voor één verbinding), zal KPN steeds hogere maximale snelheden kunnen bieden.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie