'Samsung gaat opladen Samsung Galaxy Note 7 onmogelijk maken'

09-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Hoewel nog niet officieel bevestigd, zijn er signalen opgedoken dat Samsung een software aanpassing gaat doorvoeren in Samsung Galaxy Note 7 toestellen zodat deze niet meer opgeladen kunnen worden. Zodra de accu leeg is, wordt de telefoon daarmee geheel onbruikbaar.

Samsung doet er alles aan om de resterende groep gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 te ontmoedigen het toestel nog langer te gebruiken. In Nieuw Zeeland is de Samsung Galaxy Note 7 reeds waardeloos geworden omdat de toestellen geen toegang meer krijgen tot mobiele netwerken. Hetzelfde gaat vanaf 15 december ook in Australië en Canada gebeuren doordat providers alle IMEI nummers van Galaxy Note 7 toestellen gaan blokkeren op het netwerk. Hierna is het niet meer mogelijk om te bellen, sms'en of mobiel te internetten met een Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

In de Verenigde Staten gaat Samsung mogelijk vanaf volgend eweek nog een stapje verder. Er is een bericht opgedoken bij een klant van de Amerikaanse provider U.S. Cellular waaruit blijkt dat er een aanpassing gedaan zal gaan worden in de software van de Galaxy Note 7 waardoor het toestel niet meer opgeladen kan worden, zo meldt The Verge.

Eerder voerde Samsung al een update door waardoor de resterende Galaxy Note 7 smartphones niet verder dan 60 procent opgeladen konden worden. Dit zou het risico op ontbranding of ontploffing moeten verkleinen. De nieuwe update maakt het onmogelijk om een Galaxy Note 7 toestel nog op te laden. Zodra de accu leeg is, wordt het daardoor onmogelijk de smartphone nog op te laden en te gebruiken.

Zowel Samsung als U.S. Cellular hebben nog niet bevestigd dat de update uitgerold gaat worden, maar de eerste gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 melden al wel de ontvangst van deze melding. Met alle acties, zoals het blokkeren van Galaxy Note 7 toestellen op mobiele netwerken en het uitschakelen van de oplaad-functie hoopt Samsung dat de resterende groep gebruikers van de Galaxy Note 7 het toestel alsnog zullen inleveren.

De Samsung Galaxy Note 7 domineert al sinds augustus het wereldnieuws toen steeds meer incidenten plaatsvonden met het toestel. Er zijn meer dan honderd incidenten bekend waarbij Galaxy Note 7 toestellen in brand zijn gevlogen of zelfs zijn ontploft. De oorzaak ligt waarschijnlijk in de accu van het toestel, al wordt dat momenteel nog steeds door Samsung en andere instellingen onderzocht. Samsung maakte eerder deze week bekend dat het bedrijf nog voor het eind van het jaar de definitieve onderzoeksresultaten hoopt bekend te kunnen gaan maken.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht rondom de Samsung Galaxy Note 7 in ons Samsung Galaxy Note 7 nieuwsdossier.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10