HMD presenteert eerste Nokia telefoons

14-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zoals eerder aangekondigd komen er nieuwe telefoons en smartphones van Nokia aan. HMD Global heeft een exclusieve licentie verworven op de merknaam 'Nokia' en gaat onder de merknaam van Nokia telefoons en smartphones op de markt brengen. De komst van de eerste toestellen is met de introductie van de Nokia 150 en Nokia 150 Dual SIM nu officieel een feit.

HMD Global, een Fins-Aziatisch bedrijf dat over de exclusieve rechten beschikt om de komende tien jaar Nokia telefoons en smartphones uit te brengen, heeft haar eerste telefoons onder de Nokia merknaam gepresenteerd: de Nokia 150 en Nokia 150 Dual SIM.

HMD Global presenteert Nokia 150 en Nokia 150 Dual SIM
HMD Global presenteert Nokia 150 en Nokia 150 Dual SIM

Beide toestellen vallen in het allergoedkoopste segment van de markt voor telefoons. De toestellen gaan omgerekend nog geen 30 euro (inclusief BTW) kosten. Het zijn dan ook primair telefoons voor opkomende markten in Azië, Afrika en Latijns Amerika en bedoeld voor primaire communicatie zoals bellen en sms'en.

De Nokia 150 en 150 Dual SIM maken een knipoog naar de mobiele telefoon zoals we die al sinds de jaren '90 kennen. Beide toestellen kennen een klassieke vormgeving waarbij een 2,4 inch groot kleurenbeeldscherm wordt gecombineerd met een ruim opgezet numeriek toetsenbord.

Extreem uithoudingsvermogen

Iets waarin zowel de Nokia 150 als de Nokia 150 Dual SIM in uitblinken is in uithoudingsvermogen. Een volle accu levert een stand-bytijd tot maar liefst 31 dagen en een beltijd tot 22 uur.

De Nokia 150 en de Nokia 150 Dual SIM zijn op technisch gebied identiek aan elkaar met als enige verschil dat de Nokia 150 Dual Sim - zoals haar naam al aangeeft - beschikt over dual-sim ondersteuning. Dat betekent dat in de Dual SIM versie van de Nokia 150 gelijktijdig twee simkaarten geplaatst en gebruikt kunnen worden. Hierdoor is de stand-bytijd van dit toestel echter wel beperkt tot 'slechts' 25 dagen in plaats van 31 dagen voor de single-sim uitvoering.

Camera

De Nokia 150 en 150 Dual SIM zijn uitgevoerd met een eenvoudige VGA camera met LED flitser. Hiermee kunnen zowel (eenvoudige) foto's geschoten en video's opgenomen worden.

Beschikbaarheid

HMD Global heeft bekend gemaakt dat de Nokia 150 en de Nokia 150 Dual SIM begin 2017 in grote delen van Azië, Afrika en Europa op de markt gebracht zullen gaan worden voor een verwachte verkoopprijs van circa 30 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie