Alcatel brengt Idol 4S met WIndows 10 ook in Europa uit

15-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Alcatel gaat de Alcatel Idol 4S die draait op Windows 10 ook in diverse Europese landen uitbrengen. Deze uitvoering van de Idol 4S werd in november gepresenteerd op de Amerikaanse markt.

Alcatel gaat de Windows 10 uitvoering van de Alcatel Idol 4S ook in Europa uitbrengen. Dat heeft het bedrijf op Twitter bekend gemaakt. In de tweet stelt Alcatel dat het toestel in aantal landen inclusief Frankrijk uitgebracht zal gaan worden. In welke andere landen Alcatel het toestel op de markt gaat brengen is niet bekend.

Alcatel Idol 4S - hierboven op archiefbeeld - komt in Europa ook beschikbaar in een Windows 10 uitvoering
Alcatel Idol 4S - hierboven op archiefbeeld - komt in Europa ook beschikbaar in een Windows 10 uitvoering

Begin november presenteerde Alcatel in de Verenigde Staten al een Windows 10 uitvoering van de Alcatel Idol 4S. De Windows 10 uitvoering van de Idol 4S die in de VS is uitgebracht wijkt qua specificaties behoorlijk af van de Alcatel Idol 4S met Android die we in Europa al geruime tijd kennen. Toch draagt het toestel dezelfde naam. Het is niet bekend of Alcatel hetzelfde toestel als in de VS is uitgebracht ook in Europa gaat voeren.

De Windows Phone uitvoering van de Idol 4S die Alcatel in de VS heeft gepresenteerd, heeft net als de Android uitvoering een 5,5 inch beeldscherm al is de resolutie van het beeldscherm wel omlaag gegaan van QHD (1.440 x 2.560 pixels) naar Full HD (1.080 x 1.920 pixels). Qua processor en werkgeheugen is de Windows Phone uitvoering er wel op vooruit gegaan met haar Snapdragon 820 processor en maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen. De Windows Phone uitvoering beschikt daarbij over 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Qua camera set-up is niets veranderd ten opzichte van de Android uitvoering van de Idol 4S. Ook de Windows Phone uitvoering beschikt daarmee over een 21-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Verder heeft Alcatel ook niets gewijzigd in de accucapaciteit en beschikt de Idol 4S met Windows Phone net als de Android uitvoering over een accu met een capaciteit van 3.000 mAh.

De Windows Phone uitvoering van de Alcatel Idol 4S is begin december gepresenteerd voor de Amerikaanse markt. Het toestel is daar sinds 10 november exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile. De uitspraken van Alcatel suggereren dat de Windows 10 uitvoering van de Idol 4S binnenkort ook in diverse Europese landen beschikbaar zal komen. Gezien de goede positie van Alcatel in Nederland ligt het voor de hand dat ook Nederland bij deze groep landen zal behoren. De Android uitvoering van de Alcatel Idol 4S is momenteel in Nederland verkrijgbaar vanaf 358 euro.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie