Nieuwe klanten Tele2 gaan automatisch over het 4G netwerk van Tele2 bellen

16-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Netwerk, Toestellen


Tele2 zet vandaag naar eigen zeggen een belangrijke stap. Iedereen die vanaf vandaag klant wordt bij Tele2 en over een geschikte smartphone beschikt, gaat automatisch bellen via het 4G netwerk van Tele2.

Tele2 is zowel in Nederland als in wereldwijd opzicht een bijzondere mobiele aanbieder. Het is namelijk de enige telecomprovider ter wereld met alleen een 4G netwerk. Alle andere telecomproviders, zoals in Nederland ook KPN, Vodafone en T-Mobile, hebben naast het 4G netwerk ook een 3G (UMTS) en meestal een 2G (GSM) netwerk.

Omdat niet alle telefoons van Tele2 klanten het 4G netwerk van Tele2 (volledig) ondersteunen, heeft Tele2 in Nederland een overeenkomst met T-Mobile zodat klanten die nog niet over een volledig geschikte telefoon beschikken toch goed kunnen bellen, sms'en en mobiel kunnen internetten. Tele2 schuift het echter niet onder stoelen of banken dat het bedrijf uiteindelijk geheel zelfstandig wil gaan worden en daarmee dus ook de overeenkomst met T-Mobile wil gaan beëindigen.

Belangrijke stap richting onafhankelijkheid

Vandaag heeft Tele2 een belangrijke stap in die richting gezet. Tele2 heeft namelijk bekend gemaakt dat alle nieuwe klanten die vanaf vandaag bij Tele2 binnen komen automatisch kunnen gaan bellen via het 4G netwerk van Tele2. Hoewel dit niet heel bijzonder klinkt, is dat wel het geval. 4G netwerken zijn namelijk oorspronkelijk ontwikkeld voor de afwikkeling van mobiel dataverkeer en minder voor spraakverkeer. Om te kunnen bellen via een 4G netwerk moet een telecomprovider de technologie 'Voice over LTE', afgekort 'VoLTE' activeren en moet de klant beschikken over een telefoon die VoLTE ondersteunt.

Tele2 was begin dit jaar de eerste provider in Nederland die VoLTE activeerde op haar 4G netwerk. Nu al bellen zo'n 150.000 Tele2 klanten dankzij VoLTE over het 4G netwerk van Tele2. Tele2 heeft dit afgelopen maanden gefaseerd uitgerold en steeds meer klanten toegang gegeven tot VoLTE. Vanaf nu krijgen alle nieuwe klanten standaard toegang tot VoLTE op voorwaarde dat zij beschikken over een geschikte smartphone.

18 smartphones met VoLTE ondersteuning

Volgens Tele2 zijn al achtien verschillende smartphones geschikt voor VoLTE van Tele2. Hieronder ook de meest bekende toestellen zoals de Samsung Galaxy S4 tot en met Galaxy S7, de Samsung Galaxy Note 4, de Samsung Galaxy J5, de drie Sony Xperia Z5 modellen (Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 en Xperia Z5 Premium) en de vier meest recente Lumia smartphones van Microsoft (Lumia 550, 650, 950 en 950 XL).

Er zijn momenteel veel klanten bij Tele2 die wel over een telefoon met 4G ondersteuning beschikken en daardoor voor mobiel internet gebruik kunnen maken van het 4G netwerk van Tele2, maar door het ontbreken van VoLTE ondersteuning nog niet kunnen bellen over het 4G netwerk van Tele2. Er zijn ook klanten die een telefoon hebben die geheel geen ondersteuning biedt voor het 4G netwerk van Tele2. Al deze klanten worden voor telefoongesprekken (en mobiel internet bij klanten die een smartphone hebben die het 4G netwerk van Tele2 niet ondersteunen) teruggeschakeld naar het 2G (GSM) of 3G (UMTS) netwerk van T-Mobile.

VoLTE activeren middels software updates

Tele2 werkt samen met fabrikanten om ook steeds meer bestaande smartphones die over de juiste 4G ondersteuning beschikken geschikt te maken voor VoLTE. Dit kan vaak middels een software update geactiveerd worden. Nieuwe telefoons die nu op de markt verschijnen en door Tele2 zelf ook worden aangeboden, beschikken doorgaans al automatisch over de juiste ondersteuningen om volledig gebruik te kunnen maken van het 4G netwerk van Tele2, inclusief VoLTE. Klanten die beschikken over een telefoon met de juiste 4G ondersteuning en de mogelijkheid om gebruik te maken van VoLTE zijn hierdoor niet langer afhankelijk van een 'terugval' op het T-Mobile netwerk en kunnen  volledig gebruik maken van het 4G netwerk van Tele2.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie