Alcatel producent TCL krijgt alleenrecht op gebruik BlackBerry-merknaam

16-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Chinese smartphone- en tabletfabrikant TCL, in Europa bekend als producent van alle Alcatel smartphones, heeft de exclusieve rechten op de BlackBerry-merknaam verkregen.

BlackBerry en de Chinese smartphone producent TCL hebben een langjarige overeenkomst gesloten waarbij TCL de exclusieve rechten krijgt op het gebruik van de merknaam van BlackBerry voor smartphones. BlackBerry geeft haar merknaam en haar bundel aan beveiligingssoftware in licentie aan TCL, waarmee TCL smartphones onder de BlackBerry merknaam kan gaan ontwikkelen, produceren en verkopen. TCL zal daarbij ook de service en garantieverlenging op zich gaan nemen.

In september werd bekend dat BlackBerry besloten heeft zelf te stoppen met de ontwikkeling van neiuwe smartphones. Het lukte BlackBerry niet om haar smartphonetak winstgevend te maken. BlackBerry wordt nu een software leverancier en gaat zich richten op diensten en software waarmee smartphones beveiligd kunnen worden en geschikt gemaakt kunnen worden voor doeleinden waarin veiligheid en privacy belangrijk zijn.

TCL produceerde al voor BlackBerry

TCL is in Europa bekend als fabrikant van alle Alcatel smartphones en tablets. TCL heeft alreeds twee smartphones ontwikkeld en geproduceerd voor Blackberry. Deze toestellen, de BlackBerry DTEK50 en BlackBerry DTEK60, zijn ook al verkrijgbaar in de winkels. Dat TCL deze toestellen heeft ontwikkeld is overduidelijk aangezien de BlackBerry DTEK50 is gebaseerd op de Alcatel Idol 4 en de BlackBerry DTEK60 is gebaseerd op de Alcatel Idol 4S.

BlackBerry heeft op dit moment nog één toestel zelf in ontwikkeling. Dit toestel heeft momenteel de codenaam 'Mercury' en moet eind dit jaar of begin 2017 gepresenteerd gaan worden. Waarschijnlijk gaat het om een opvolger voor de BlackBerry Priv. Dit zal de allerlaatste smartphone zijn die BlackBerry in eigen huis heeft ontwikkeld.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie