Veel eigenaren Nexus 6P klagen over uitvallende smartphone

21-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Steeds meer gebruikers van de Huawei Nexus 6P, de high-end Nexus smartphone van Google en Huawei uit 2015, klagen over problemen met hun toestel. Sinds de update naar Android 7.0 Nougat blijkt het toestel bij veel gebruikers onverwacht uit te vallen.

Ondanks dat al vele duizenden meldingen bekend zijn over het probleem met de Nexus 6P, is er nog geen oplossing beschikbaar. Het probleem is gemeld bij Google, maar Google heeft tot op heden nog geen prioriteit gegeven aan het probleem.

De oorzaak van het probleem lijkt te liggen in het energie management van het toestel, dat met de update naar Android 7.0 Nougat is aangepast. Hierdoor komt het bij veel gebruikers van de Nexus 6P voor dat het toestel plots uitvalt, terwijl de smartphone daarvoor nog aangaf over tien tot soms wel tientallen procenten resterende acculading te beschikken.

Ook klimatologische omstandigheden lijken van invloed te zijn op het probleem. In koudere regio's van de wereld wordt vaker melding gemaakt van het probleem dan in warmere regio's.

Vooralsnog is er geen eenduidige oplossing beschikbaar voor het probleem. Sommige gebruikers melden dat na een downgrade naar Android 6.0 Marshmallow de problemen zijn opgelost, andere gebruikers ontkennen dit. De daadwerkelijke oplossing zal vanuit Google moeten komen die middels een patch het probleem op systeemniveau kan verhelpen. Er is echter nog geen zicht op de komst van een patch aangezien Google het probleem geen prioriteit lijkt te geven.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie