Huawei haalt eigen verkoopdoelstelling van 140 miljoen smartphones

28-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei is erin geslaagd haar eigen verkoopdoelstelling van 140 miljoen smartphones te halen, zo heeft Huawei bekend gemaakt. Het bedrijf heeft nu als doelstelling uitgesproken dat het bedrijf uiterlijk in 2018 Apple voorbij wil streven en daarmee de tweede grootste smartphone producent ter wereld te worden.

Huawei is er voor het tweede jaar op rij in geslaagd haar verkoopdoelstelling te bereiken. Huawei stelde zich eind vorig jaar tot doel dit jaar 140 miljoen smartphones te verkopen. In een interview heeft Huawei CEO Richard Yu bekend gemaakt dat deze verkoopdoelstelling is behaald. In 2015 had Huawei een verkoopdoel van 100 miljoen stuks. Ook die werd ruimschoots gehaald. Het verkoopdoel uit 2014, dat op 75 miljoen stuks stond, werd net niet gehaald.

Afgelopen juli werd al bekend dat Huawei toen al behoorlijk goed op koers lag om haar verkoopdoelstelling van 140 miljoen smartphones te halen. In juli waren al 60,5 miljoen smartphones verkocht. Dit jaar hebben vooral de Huawei P9 en Huawei Mate 8 erg goed gepresteerd.

Huawei P9 en Mate 8 zijn 'bestsellers'

In het interview meldde Yu dat de Huawei Mate 8 al 7 miljoen keer is verkocht. De verkoopteller van de Huawei P9 stond in november al op 9 miljoen stuks en zal nu al dicht tegen de 10 miljoen stuks zitten, zo is de verwachting. Yu sprak de verwachting uit dat gedurende de gehele levenscyclus van de Huawei P9 het toestel zo'n 12 miljoen keer verkocht zal worden.

Huawei heeft nog geen nieuwe verkoopdoelstelling voor 2017 uitgesproken. Wel heeft Huawei bekend gemaakt dat het haar missie is geworden om uiterlijk in 2018 Apple voorbij te streven. Apple staat al enkele jaren op plaats twee in de top vijf van grootste smartphone fabrikanten ter wereld gemeten naar het aantal verkochte smartphones. Apple ziet haar afzet echter behoorlijk krimpen de laatste tijd. Dankzij de groei die Huawei doormaakt en de krimp waarmee Apple te maken heeft, zou de nieuwe doelstelling van Huawei realistisch en haalbaar moeten zijn. Apple verkocht in haar boekjaar 2016, dat eindigde in oktober, wereldwijd iets meer dan 200 miljoen smartphones.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10