Vodafone en ZIggo nu officiëel één bedrijf in Nederland

02-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Netwerk


Vodafone en Ziggo hebben op oudjaarsdag bekend gemaakt dat de oprichting van de joint venture tussen beide bedrijven volledig is afgerond. Vodafone en Ziggo gaan in Nederland samen verder onder de nieuwe merknaam 'VodafoneZiggo'.

Bijna een jaar nadat Vodafone en Ziggo bekend hebben gemaakt dat beide bedrijven hun Nederlandse activiteiten wilde gaan bundelen, is de oprichting van de joint venture tussen beide bedrijven afgerond. Op oudjaarsdag hebben Vodafone en Ziggo bekend gemaakt dat vanaf dat moment beide bedrijven onder één dak en één naam opereren op de Nederlandse markt.

Vodafone en Ziggo zijn gelijkwaardig in de Nederlandse joint venture gestapt. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Vodafone nog wel een instapvergoeding van zo'n 800 miljoen euro betaald aan Ziggo. Daarmee hebben Vodafone en Ziggo beide precies de helft van de aandelen in de nieuwe joint venture. Beide bedrijven zullen in Nederland verder gaan onder de merknaam 'VodafoneZiggo'.

Tactische zet

Voor zowel Vodafone als Ziggo is de oprichting van de joint venture van ongekende tactische waarde. KPN doet het momenteel in Nederland erg goed doordat KPN zowel een vast- als een mobiel netwerk heeft. KPN trekt veel klanten over de streep om vaste- en mobiele diensten te combineren in één pakket. Klanten worden hiervoor 'beloond' middels extra kortingen of gratis extra diensten. Tot op heden was KPN de enige grote speler in Nederland die dit goed kon doen.

Met de samengang van Ziggo en Vodafone kan het nieuwe 'VodafoneZiggo' vergelijkbare pakketten aan gaan bieden. Ziggo is de grootste aanbieder van kabelinternet in Nederland en heeft een bijna landelijk dekkend kabelnetwerk. Vodafone biedt op haar beurt een landelijk dekkend mobiel netwerk.

De verwachting is dat het nieuwe VodafoneZiggo op korte termijn ook combinatie pakketten zal gaan verkopen, zogenaamde 'quad-play pakketten'. Nederlanders die al klant zijn bij Ziggo en daarnaast een mobiele aansluiting hebben bij Vodafone krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid beide abonnementen te gaan combineren tot één abonnement waarbij klanten hoogstwaarschijnlijk ook extra voordelen of kortingen zullen gaan krijgen.

Lang traject

De geplande samengang werd al in februari 2016 bekend gemaakt door Vodafone en Ziggo. In augustus kregen beide bedrijven groen licht voor de oprichting van een joint venture van de Europese Commissie. Wel kreeg Vodafone als voorwaarde opgelegd dat zij haar 'Vodafone Thuis' activiteiten zou verkopen. Deze activiteiten werden in november verkocht aan T-Mobile.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie