Samsung Gear smartwatches nu ook compatible met Apple iPhone

05-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Toestellen


Het heeft even geduurd, maar vanaf nu kunnen de verschillende uitvoeringen van de Samsung Gear S2 en Samsung Gear S3 smartwatches ook gebruikt worden in combinatie met een Apple iPhone. Tot op heden waren de Gear smartwatches van Samsung enkel compatible met Android toestellen.

Al sinds begin vorig jaar is bekend dat Samsung werkte aan iOS ondersteuning voor haar Gear smartwatches. iOS is het besturingssysteem op onder andere Apple iPhones. Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar uiteindelijk heeft Samsung haar Gear smartwatches nu ook geschikt kunnen maken voor Apple iPhones.

Samsung Gear S3 Frontier (links) en Samsung Gear S3 Classic (rechts) nu ook bruikbaar in combiantie met een Apple iPhone
Samsung Gear S3 Frontier (links) en Samsung Gear S3 Classic (rechts) nu ook bruikbaar in combiantie met een Apple iPhone

Samsung heeft haar zogenaamde 'Gear S app' uitgebracht voor het iOS besturingssysteem. De app kan nu gedownload en geïnstalleerd worden vanuit de Apple App Store. Deze app maakt het mogelijk om de verschillende uitvoeringen van de Samsung Gear S2 of Samsung Gear S3 smartwatches te koppelen aan een Apple iPhone. De Gear S app, en daarmee dus ook de ondersteuning voor de Gear smartwatches van Samsung, werkt op de Apple iPhone 5 en nieuwer. 

Toegang tot een grote nieuwe doelgroep

iPhone ondersteuning geeft Samsung toegang tot een aanzienlijk grotere doelgroep. Aangezien iPhone gebruikers doorgaans meer accessoires kopen voor hun toestel dan de gemiddelde gebruiker van Android smartphones, is de iPhone gebruiker een interessante doelgroep voor Samsung.

Wereldwijd worden de Samsung Gear S2 en Gear S3 ook overladen met positieve kritieken. Veel media stellen zelfs dat de Gear S2 en Gear S3 vanwege haar (ronde) vormgeving en intuïtieve interface beter is dan de Apple Watch. Veel iPhone gebruikers zouden dan ook liever een Samsung Gear S2 of Gear S3 dan een Apple Watch aanschaffen.

Al meer dan een jaar in ontwikkeling

Samsung was naar verluidt al geruime tijd bezig om de ondersteuning voor de Apple iPhone te ontwikkelen. Door het gesloten karakter van het iOS besturingssysteem van Apple, start Samsung al met een achterstand ten opzichte van Apple's eigen Apple Watch. Voor de Apple Watch heeft Apple in het iOS besturingssysteem veel uitzonderingen gemaakt zodat de Apple Watch over veel functionaliteit beschikt die smartwatches van andere fabrikanten nooit kunnen gebruiken. Vanwege beperkingen die Apple oplegt, is bepaalde functionaliteit die gebruikers van de Gear S2 of Gear S3 smartwatches op Android toestellen hebben niet beschikbaar voor iPhone gebruikers.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ