Samsung verwacht hoogste kwartaalwinst in drie jaar tijd

06-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Ondanks het debacle met de Samsung Galaxy Note 7, wijst er volgens Samsung alles op dat het bedrijf in het laatste kwartaal van 2016 een recordwinst heeft gedraaid. Het vierde kwartaal van 2016 zou het beste kwartaal in drie jaar tijd voor Samsung geweest zijn.

Officieel zal Samsung haar kwartaalcijfers pas eind deze maand bekend maken. Zoals altijd doet Samsung vooraf alvast wel een voorzichtige inschatting van haar resultaten. Samsung verwacht dat de winst die het bedrijf in het vierde kwartaal van 2016 heeft weten te maken 50 procent hoger zal liggen dan de winst in het vierde kwartaal van 2015, meldt Reuters.

De winst zal omgerekend zo'n 7.3 miljard euro bedragen. Deze hoge winst heeft Samsung vooral te danken aan de goede resultaten die het bedrijf boekt met de divisie die geheugenchips produceert. Door hogere prijzen weet Samsung betere marges te genereren op deze productgroep. Door het ontbreken van de Samsung Galaxy Note 7 zou ook de verkoop van de Samsung Galaxy S7 een boost hebben gekregen.

In eerste instantie leek het erop dat de winst van Samsung ook in het vierde kwartaal van 2016 een forse tik zou gaan krijgen vanwege het debacle met de Samsung Galaxy Note 7. De resultaten die Samsung noemt gaan derhalve dwars tegen de verwachtingen van analisten in.

Samsung is in het derde en in het vierde kwartaal geconfronteerd met de gevolgen van het debacle met de Samsung Galaxy Note 7. Wereldwijd zijn meer dan honderd Galaxy Note 7 toestellen in brand gevlogen of zelfs ontploft, waarschijnlijk door een combinatie van een ontwerpfout en een constructiefout in de accu. De definitieve onderzoeksresultaten naar de oorzaak van dit debacle worden later deze maand verwacht.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3