Interne presentatie wijst op komst 6 tot 7 Nokia smartphones in 2017

06-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global, een Chinees bedrijf dat de exclusieve rechten heeft gekregen om Nokia smartphones te ontwikkelen en uit te brengen, wil in 2017 niet 4 maar 6 tot 7 Nokia smartphones uit gaan brengen.

Eind vorig jaar is bekend geworden dat Nokia voor een periode van 10 jaar een licentie op haar merknaam heeft verstrekt aan HMD global. Deze Chinese smartphone producent zal in de komende jaren onder de Nokia merknaam nieuwe telefoons en smartphones op de markt gaan brengen. De eerste introductie van twee zogenaamde 'feature phones' heeft zelfs al plaatsgevonden.

Slide in interne presentatie HMD Global verklapt komst zes tot zeven Nokia smartphones in 2017
Slide in interne presentatie HMD Global verklapt komst zes tot zeven Nokia smartphones in 2017 (Beeld: NPU)

Op internet is een foto opgedoken van een interne presentatie van HMD Global waaruit blijkt dat het bedrijf dit jaar zes tot zeven Nokia smartphones wil gaan uitbrengen. Eerder werd nog gesproken over de komst van drie tot vier Nokia smartphones in 2017.

Alle segmenten

Uit de slide valt verder op te maken dat HMD Global van plan is om Nokia smartphones in alle prijsklassen uit te gaan brengen, van het low-end en mid-end tot het high-end segment.

De nieuwe Nokia smartphones zullen draaien op het Android besturingssysteem. Gesuggereerd wordt dat gekozen gaat worden voor een eenvoudige en nagenoeg originele versie van Android die mogelijk zelfs in samenwerking met Google wordt ontwikkeld voor de toestellen.

Introductiemoment

HMD Global zal waarschijnlijk nog dit kwartaal de eerste twee Nokia smartphones gaan presenteren. Het gaat waarschijnlijk om de eerder uitgelekte Nokia D1C en de Nokia E1. De Nokia D1C wordt waarschijnlijk onder de naam 'Nokia D1' uitgebracht. De toestellen zullen mogelijk tijdens het Mobile World Congress eind februari in Barcelona gepresenteerd gaan worden.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie