Introductie eerste nieuwe Nokia smartphone is een feit

09-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het Chinese bedrijf HMD Global, houder van een exclusieve licentie op de merknaam 'Nokia', heeft de eerste smartphone onder het Nokia merk onthuld. Het toestel heet 'Nokia 6' en zal voor omgerekend 220 euro in China uitgebracht gaan worden.

Eind vorig jaar is bekend geworden dat het Finse Nokia haar merknaam in licentie heeft gegeven aan HMD Global, een bedrijf dat speciaal is opgezet om onder de Nokia merknaam nieuwe telefoons en smartphones uit te kunnen gaan brengen. Eind 2016 presenteerde HMD Global al haar eerste zogenaamde 'feature phones' in de vorm van de Nokia 150 en Nokia 150 Dual SIM. Afgelopen weekend heeft HMD Global de eerste echte Nokia smartphone gepresenteerd in de vorm van de 'Nokia 6'.

De Nokia 6 is de allereerste nieuwe smartphone die onder de Nokia merknaam wordt uitgebracht
De Nokia 6 is de allereerste nieuwe smartphone die onder de Nokia merknaam wordt uitgebracht

Vooralsnog lijkt HMD Global geen plannen te hebben om de Nokia 6 in Europa uit te gaan brengen. Het toestel is bedoeld voor de Chinese markt en zal daar binnenkort uitgebracht worden voor een verkoopprijs van omgerekend 220 euro.

De Nokia 6 is een grote Android smartphone met een 5,5 inch Full HD beeldscherm en draait op de nieuwste Android versie (Android 7.0 Nougat). De smartphone wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 430 processor en herbergt maar liefst 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit. Op cameragebied is de Nokia 6 uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapxiel frontcamera.

De Nokia 6 is niet de enige smartphone introductie die HMD Global op de planning heeft staan. Vorige week lekte al uit dat HMD Global totaal zes tot zeven smartphones in ontwikkeling heeft voor 2017. Hoewel het Nokia merk terugkeert op telefoons in 2017, zullen die toestellen vooralsnog niet in Europa in de winkels te vinden zijn. Mogelijk dat hier later dit jaar nog verandering in komt, afhankelijk van het succes dat HMD Global in China weet te boeken met de nieuwe Nokia smartphones.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie