WhatsApp verwerkte 63 miljard berichten tijdens jaarwisseling

09-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Messaging


Messagingdienst WhatsApp heeft tijdens afgelopen jaarwisseling wereldwijd maar liefst 63 miljard berichten verwerkt. Daarnaast werden 7,9 miljard foto's of plaatjes verstuurd en 2,4 miljard video's.

Het aantal verzonden berichten tijdens oud en nieuw betekende een nieuw absoluut record voor WhatsApp, zo liet de berichtendienst weten aan VentureBeat. In april 2016 meldde Mark Zuckerberg, eigenaar van Facebook (en WhatsApp) dat WhatsApp en Facebook Messenger op dat moment gezamelijk gemiddeld 60 miljard berichten per dag verwerkte.

WhatsApp wordt wereldwijd al door meer dan één miljard mensen op de wereld gebruikt. Sinds de bekendmaking dat WhatsApp 1 miljard gebruikers telt, vorig jaar februari, heeft WhatsApp geen nieuwe details meer gedeeld over het aantal gebruikers.

WhatsApp is onderdeel van Facebook. WhatsApp werd in 2014 door Facebook overgenomen voor een astronomisch bedrag van 19 miljard dollar. 

Ondanks dat WhatsApp in 2014 nog beloofde dat de overname door Facebook geen gevolgen zou hebben voor het 'reclamevrije' WhatsApp en gegevens van gebruikers niet gedeeld zouden worden met Facebook, kwam WhatsApp daar in de zomer van 2016 op terug. WhatsApp maakte toen bekend dat gegevens van gebruikers met Facebook gedeeld zouden gaan worden en dat WhatsApp opengesteld zou gaan worden voor adverteerders.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie