Huawei dochtermerk Honor stopt verkoop smartphones bij externe winkels

10-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Honor, het jongerenmerk van Huawei, zal haar smartphones in de toekomst enkel nog aanbieden via haar eigen verkoopkanaal vMall. Lopende overeenkomsten met Nederlandse (web)winkels zullen worden beëindigd.

Al sinds het moment dat Honor in Nederland op de markt kwam als smartphonemerk, zijn de toestellen beschikbaar bij een aantal grote e-tailers waaronder Bol.com, Coolblue en Belsimpel. Gezamelijk hebben deze webwinkels tot nu toe de meeste Honor smartphones in Nederland verkocht. De keuze van Honor om de verkoop van haar toestellen geheel naar het eigen verkoopkanaal 'vMall' te trekken, waarop naast toestellen van Honor ook smartphones van Huawei verkocht worden, is derhalve opmerkelijk en zal de toestelverkopen van Honor geen goed doen.

"Honor wil alles zo eenvoudig mogelijk houden, een eenvoudig distributiemodel hoort daar ook bij," aldus Dimitry Vleugel, PR- en marketingmanager bij Honor en Huawei in Nederland, tegenover Android Planet. "Een eigen platform geeft ons ook meer flexibiliteit in het doen van aanbiedingen en vooral samenwerkingen met andere merken. Maar bovenal hopen we zo de Honor-consument beter te kunnen helpen.”

Weinig bekendheid

De keuze van Honor om toestellen enkel nog via vMall te verkopen in Nederland is opmerkelijk aangezien vMall in Nederland nog nauwelijks bekendheid geniet. Dit zal het al kleine marktaandeel van Honor op korte termijn zeker geen goed doen. Het enige voordeel dat Honor geniet door haar toestellen zelf rechtstreeks aan de consument te leveren is dat het bedrijf minder kosten kwijt is aan externe distributie- en verkoopkanalen en daardoor meer marge kan pakken op de verkoop van haar smartphones of toestellen voor een scherpere prijs aanbieden.

Hoewel Honor pretendeert een zelfstandig smartphonemerk te zijn, valt het smartphonemerk volledig onder Huawei. Vaak worden bestaande smartphones van Huawei als basis gebruikt voor toestellen die onder de Honor merknaam worden uitgebracht. Het beleid rondom Honor binnen Huawei zwabbert. In diverse landen is Honor een specifieke smartphoneserie van Huawei, in andere landen, waaronder Nederland, is Honor in de markt gezet als losstaand smartphonemerk.

Exit-strategie

Honor beweegt zich daarnaast in een smartphone segment waarin de marges klein zijn en sprake is van veel concurrentie. Dit zorgt ervoor dat Honor nog steeds geen grote rol van betekenis heeft in de markten waar het merk actief is. Het terugtrekken van de toestellen van Honor uit webwinkels is dan ook eerder als 'exit strategie' aan te merken dan als volwaardig alternatief.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 
;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie