LG onthult beeldscherm voor LG G6

10-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft middels een persbericht meer details gegeven over het beeldscherm dat het bedrijf gaat gebruiken in de aankomende LG G6. Het beeldscherm van het toestel krijgt een geheel nieuwe beeldschermverhouding dat volgens LG geschikter is voor video en multi-tasking.

LG heeft afgelopen nacht middels een persbericht een nieuw type smarpthone beeldscherm onthuld. Het beeldscherm heeft een nieuwe beeldverhouding van 18:9. Deze beeldverhouding wordt door LG aangemerkt als de nieuwe standaard voor smartphones en is volgens LG geschikter voor het kijken van video en multi-tasking.

De beeldverhouding van smartphonebeeldschermen is de afgelopen jaren vele malen veranderd. Het begon met de standaard 4:3 verhouding, wat later naar 16:9 (breedbeeld) is veranderd. Eerder experimenteerde LG ook al met 21:9 als 'super breedbeeld' beeldschermverhouding met haar LG BL40 New Chocolate uit 2009. 21:9 is ook de beeldverhouding die in veel bioscopen de standaard is.

Extra breedbeeld

Het nieuwe beeldscherm van LG heeft door haar beeldschermverhouding van 18:9 ook een ander beeldschermresolutie. High-end smartphones die afgelopen drie jaar op de markt zijn gekomen beschikte over een beeldschermresolutie van 1440 x 2560 pixels (16:9 beeldschermverhouding). Het nieuwe beeldscherm van LG heeft een beeldschermresolutie van 1440 x 2880 pixels en is derhalve in de lengte langer geworden. Wanneer de telefoon een kwartslag gedraaid wordt, betekent dit dat een breder beeldscherm beschikbaar is.

Naast de nieuwe beeldschermverhouding is het nieuwe beeldscherm van LG volgens opgaaf van de fabrikant dunner en reageert 30 procent beter op aanrakingen. Dat het beeldscherm dunner is heeft als bijkomend voordeel dat LG in staat is een grotere accu in het toestel te plaatsen, zonder dat dit op de dikte van het toestel van invloed is.

LG G6

LG spreekt in haar persbericht over toepassing van dit beeldscherm in haar volgende flagship smartphone. Hoewel LG het toestel nog niet bij naam heeft genoemd, verwijst LG hierbij naar de verwachte LG G6.

Op basis van alle geruchten rondom de LG G6 heeft GSM Helpdesk al een voorlopig specificatieoverzicht van de LG G6 samengesteld.

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie