Uitgebreide fotoshoot en specificaties van Moto G5 uitgelekt

11-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Met enig logisch inzicht had al voorspeld kunnen worden dat Motorola dit jaar met de Moto G5 zou gaan komen. Tot op heden was over dit toestel echter nog geheel niets uitgelekt. Een onverlaat heeft een prototype van het toestel te koop aangeboden en daarbij zowel foto's als details over de smartphone laten uitlekken.

Een lek in de categorie waar nu sprake van is rondom de Motorola Moto G5 komt maar zeer zelden voor. Een Roemeense onverlaat heeft op een Roemeense verkoopsite voor tweedehands spullen een prototype van de Motorola Moto G5 aangeboden. In de advertentie, die ondertussen weer offline is gehaald maar nog wel via een cache te vinden is, werd het toestel middels foto's van alle kanten in beeld gebracht en in de omschrijving de meeste specificaties van het toestel onthuld.

Motorola Moto G5 volledig uitgelekt via Roemeense website voor tweedehands spullen
Motorola Moto G5 volledig uitgelekt via Roemeense website voor tweedehands spullen

Dat de verkoper met het aanbieden van het toestel iedere regel overtreedt blijkt uit de opdruk 'Motorola confidential property, not for sale' aan de voorzijde van het toestel. Het lijkt hier derhalve écht te gaan om een prototype van een nieuwe Motorola smartphone.

Opmerkelijk design

In het design zijn enkele opvallende zaken zichtbaar. Het design lijkt nog niet helemaal klaar te zijn. Zo valt op dat de vormgeving van het toestel afwijkt van andere Motorola toestellen. Dit zou kunnen betekenen dat Motorola bewust test met een behuizing die nog niet lijkt op de uiteindelijke behuizing van het toestel (om te voorkomen dat details over de vormgeving kunnen uitlekken red.).

Volgens de verkoper van het toestel draagt de Moto G5 het typenummer 'XT1685'. Het toestel werd voor een verkoopprijs van omgerekend 370 euro aangeboden op de Roemeense verkoopsite, al zegt dit niets over de uiteindelijke verkoopprijs.

Specificaties

Uit de omschrijving blijkt dat de Moto G5 een 5,5 inch groot beeldscherm met Full HD beeldschermresolutie gaat krijgen. Het toestel wordt aangedreven door de 2 GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 625 processor. Daarbij zou de telefoon beschikken over maar liefst 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de Moto G5 volgens de aanbieder van het toestel uitgevoerd met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde. Aan de voorzijde zou het toestel over een 5-megapixelcamera beschikken. Verder wordt melding gemaakt van een accu met een capaciteit van 3.080 mAh. Tot slot meldt de advertentie dat het toestel (al) draait op Android 7.0 Nougat, momenteel de nieuwste Android versie.

Introductie

De Motorola Moto G5 was tot op heden nog niet opgedoken in het geruchtencircuit, maar deze advertentie heeft het geruchtencircuit nu meer dan voldoende informatie gegeven om te gaan spitten en zoeken. De kans is derhalve groot dat in de komende weken nog meer informatie over en rondom het toestel zal gaan uitlekken. De introductie van de Moto G5 wordt ergens in maart of april verwacht.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5