'LG G6 ligt 10 maart in de winkels'

11-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung en LG hebben veel gemeen met elkaar. Beide bedrijven zijn landgenoten van elkaar en hebben allebei een probleem met een smartphone uit 2016. Het is beide bedrijven er dan ook alles aan gelegen zo snel mogelijk met een nieuw paradepaardje te komen, een strijd die LG ogenschijnlijk nu gaat winnen.

Bij Samsung dondert momenteel de klap die het bedrijf heeft gekregen door het debacle met in brand vliegende en zelfs ontploffende Samsung Galaxy Note 7 toestellen nog na. LG heeft een behoorlijke tik gekregen doordat de LG G5, het paradepaardje van vorig jaar, is geflopt. Zowel Samsung als LG moeten zich dit jaar dan ook herpakken en het verleden proberen achter zich te laten middel de introductie van een geheel nieuwe smartphone.

Volgens Koreaanse bronnen zal LG de strijd wie als eerste een nieuwe smartphone gaat uitbrengen winnen. Bronnen melden namelijk dat LG op zondagmiddag 26 februari, daags voor het Mobile World Congress in Barcelona, haar LG G6 gaat presenteren. Het toestel zal vervolgens vanaf 10 maart al in de winkels te vinden moeten zijn.

LG houdt hiermee enerzijds vast aan haar traditie van vorig jaar om haar flagship smartphone daags voor het Mobile World Congress te presenteren, maar brengt haar toestel vervolgens bijna drie weken eerder uit dan vorig jaar. De LG G5 ging vorig jaar namelijk pas op 30 maart in de verkoop.

Over Samsung is momenteel nog niet geheel duidelijk wanneer het bedrijf haar Galaxy S8 gaat presenteren. Wanneer ook Samsung haar traditie voortzet, zal Samsung haar Galaxy S8 op zondagavond 26 februari - dus ná LG - presenteren. Boze tongen hebben afgelopen weken al gesuggereerd dat de Samsung Galaxy S8 waarschijnlijk pas midden april in de verkoop zal gaan. Wanneer dit klopt, krijgt LG een voorsprong van bijna anderhalve maand op Samsung.

Op basis van alle geruchten rondom de LG G6 heeft GSM Helpdesk al een voorlopig specificatieoverzicht van de LG G6 samengesteld.

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie