'Oorzaak Samsung Galaxy Note 7 debacle geheel te wijten aan de accu'

16-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De oorzaak dat er wereldwijd meer dan honderd Samsung Galaxy Note 7 toestellen in brand zijn gevlogen of zelfs zijn ontploft, zou geheel te wijten geweest te zijn aan de accu. Dat zou blijken uit het officiële onderzoek naar de oorzaak dat binnen een week door Samsung gepresenteerd gaat worden.

Samsung bracht vorig jaar augustus de Samsung Galaxy Note 7 op de markt. Nadat het toestel in onder andere Zuid Korea en de Verenigde Staten enkele dagen in de winkels lag, kwamen al de eerste meldingen van gebruikers waarbij de Galaxy Note 7 in brand was gevlogen of zelfs was ontploft. Bijna iedere dag doken er nieuwe gevallen op, waardoor niet bepaald meer gesproken kon worden van incidenten.

De problemen met de Samsung Galaxy Note 7 deden Samsung besluiten een wereldwijde terugroepactie op te zetten en alle teruggeroepen toestellen te vervangen door nieuwe veilig gewaande toestellen. Echter bleken ook diverse toestellen uit de veilig gewaande batch in brand te vliegen of te ontploffen. Daarop besloot Samsung een tweede wereldwijde terugroepactie op touw te zetten en de Samsung Galaxy Note 7 volledig af te schrijven. Het toestel zou nooit meer op de markt komen.

Onderzoek

Sinds alle problemen zijn begonnen, heeft Samsung de oorzaak van het probleem in onderzoek. Samsung heeft haar onderzoeksresultaten nog steeds niet gepresenteerd, maar dit zou volgens bronnen van Reuters in de komende week moeten gaan gebeuren. Bronnen van Reuters melden op basis van het onderzoek al dat de oorzaak van de problemen volledig in de accu van de Galaxy Note 7 heeft gezeten.

Eerdere speculaties

Eerder werd nog gespeculeerd dat de problemen zijn ontstaan door een combinatie van factoren. Samsung zou een zo'n groot mogelijke accu in een zo'n klein mogelijke behuizing hebben willen plaatsen waardoor in de behuizing net te weinig ruimte geweest zou zijn voor de accu. Tijdens het plaatsen van de accu zou de accu verwrongen geraakt kunnen zijn waardoor in de accu kortsluiting kon ontstaan. Ook het uitzetten en inkrimpen van de accu onder temperatuursinvloeden werd als oorzaak genoemd. Voorts werd gespeculeerd dat mogelijk de software van invloed is geweest op de vele incidenten met de Galaxy Note 7. Volgens bronnen rondom het onderzoek kunnen al deze speculaties naar het land der fabelen gewezen worden.

Niet alleen accu's van Samsung SDI, maar ook accu's van andere leveranciers zijn in de Galaxy Note 7 in brand gevlogen of zelfs ontploft. Gezien de sterke ontkenning van bronnen dat de oorzaak van alle problemen aan het design van de Galaxy Note 7 of de software heeft gelegen, maakt duidelijk dat er een productie- of ontwerpfout is gemaakt in de accu's. Details hierover zijn nog niet gedeeld, maar worden volgens de bronnen van Reuters binnen ongeveer een week bekend gemaakt.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht rondom de Samsung Galaxy Note 7 in ons Samsung Galaxy Note 7 nieuwsdossier.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10