'LG produceert de twee nieuwe Google smartwatches'

18-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Als alle informatie klopt, gaat Google op 9 februari de nieuwe versie van het Android Wear besturingssysteem uitbrengen. De komst van Android Wear 2.0 zal vergezeld worden door de introductie van twee Google smartwatches. Deze smartwatches zijn door LG ontwikkeld en geproduceerd, zo blijkt nu.

Tech insider Evan Blass, die al jaren informatie publiceert over nieuwe en nog niet aangekondigde producten, onthulde gisteren dat de nieuwe versie van het Android Wear besturingssysteem op 9 februari door Google gepresenteerd gaat worden. Gezien ook al bijna een half jaar geruchten de ronde doen dat Google werkt aan twee eigen smartwatches, ligt het voor de hand dat Google gelijktijdig ook haar eigen twee smartwatches gaat presenteren.

3D renders van de LG Watch Sport (links) en de LG Watch Style (rechts)
3D renders van de LG Watch Sport (links) en de LG Watch Style (rechts)

Evan Blass heeft nu op VentureBeat bekend gemaakt dat de twee smartwatches die Google gaat presenteren afkomstig zijn van LG. Volgens Blass heeft LG de smartwatches voor Google ontwikkeld en gaat ook de productie voor haar rekening nemen. De smartwatches komen exact overeen met de 3D renders die door Android Police vorig jaar juli al naar buiten werden gebracht. Toen was nog niet bekend van welke fabrikant de nieuwe smartwatches afkomstig waren.

Naam

Blass heeft ook de namen van de twee nieuwe smartwatches onthuld. De smartwatches zullen niet onder de merknaam van Google uitgebracht worden, maar onder de merknaan van LG zelf. De horloges gaan 'LG Watch Sport' en 'LG Watch Style' heten, waarbij het Sport model groter zal zijn dan het Style model.

LG Watch Sport

De LG Watch Sport is een smartwatch met een dikte van 14,2 mm en heeft een rond OLED beeldscherm met een diagonaal van 1,38 inch en een resolutie van 480 x 480 pixels. De LG Watch Sport heeft verder 768 MB werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 4 GB. De LG Watch Sport beschikt over ondersteuning voor Wi-Fi en mobiele netwerken en is uitgevoerd met een hartslagsensor, een GPS ontvanger, een 430 mAh accu en is stof- en waterdicht.

LG Watch Style

De LG Watch Style is kleiner en dunner en meet een dikte van 10,8 mm. Het OLED beeldscherm van de LG Watch Style is 1,2 inch groot en heeft een resolutie van 360 x 360 pixels. De LG Watch Style heeft een kleiner werkgeheugen van 512 MB, maar de interne opslagcapaciteit is met 4 GB gelijk aan de LG Watch Sport. Vanwege haar kleinere formaat is ook de accucapaciteit met 240 mAh ook kleiner. De LG Watch Style heeft geen ondersteuning voor mobiele netwerken, maar wel voor Wi-Fi netwerken. Een hartslagsensor en een GPS ontvanger ontbreken. De LG Watch Style is overigens ook gewoon stof- en waterdicht.

Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats

Met deze onthullingen is nu alle informatie op zijn plaats gevallen. Gisteren kwam namelijk ook een keuringsrapport van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC naar buiten waaruit bleek dat LG met een nieuwe smartwatch zou gaan komen. Dit was opmerkelijk aangezien LG vorig najaar nog aan heeft gegeven voorlopig niet met nieuwe smartwatches te zullen komen. Nu duidelijk is dat LG de producent van de twee nieuwe Google smartwatches is, ligt voor de hand dat de gegevens over de smartwatch die bij de FCC is opgedoken waarschijnlijk toebehoren aan de nieuwe smartwatches van Google.

Verkrijgbaarheid

Beide smartwatches zullen op 10 februari in de Verenigde Staten direct in de verkoop gaan. In andere delen van de wereld komen de smartwatches iets later op de markt, medio februari tot begin maart. Prijzen van beide smartwatches zijn nog niet bekend.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ