Samsung maakt maandag onderzoeksresultaten Galaxy Note 7 debacle openbaar

20-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft bekend gemaakt dat het bedrijf op maandag 23 januari de onderzoeksresultaten over het Galaxy Note 7 debacle bekend zal gaan maken. Tijdens de presentatie zullen zowel Samsung als andere partijen die incidenten met de Samsung Galaxy Note 7 hebben onderzocht hun bevindingen presenteren.

De presentatie van de onderzoeksresultaten zal via een livestream te volgen zijn en vindt plaats om 10 uur 's morgens Koreaanse tijd, zo heeft Samsung bekend gemaakt. Geconverteerd naar de Nederlandse tijd is dit van zondag op maandag nacht om 2 uur.

Tijdens de persconferentie zal niet alleen Samsung zelf aan het woord zijn, maar ook externe partijen die incidenten met de Samsung Galaxy Note 7 in onderzoek hebben gehad. Daarmee lijkt Samsung een zo'n onafhankelijk en betrouwbaar mogelijk beeld te willen schetsen van de oorzaak waardoor vele Galaxy Note 7 in brand zijn gevlogen of zelfs zijn ontploft.

Maatregelen

Tijdens de persconferentie zal Samsung ook haar licht laten schijnen op de maatregelen die het bedrijf heeft genomen om te voorkomen dat incidenten zoals met de Samsung Galaxy Note 7 opnieuw kunnen voorkomen. Het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 heeft een deuk opgeleverd in het imago van Samsung en de presentatie van de onderzoeksresultaten en de maatregelen die zijn genomen om herhaling te voorkomen moet bijdragen aan het herstel van het consumentenvertrouwen in Samsung.

Samsung liet eerder deze maand al doorschemeren dat de onderzoeksresultaten deze maand openbaar gemaakt zouden gaan worden. Zowel Samsung als diverse externe partijen en autoriteiten hebben de incidenten in onderzoek gehad, waarbij de verschillende onderzoeksresultaten door alle partijen met elkaar zijn gedeeld. Op basis hiervan is naar verluidt een eenduidige oorzaak vastgesteld.

Kostenpost

Het debacle met de Samsung Galaxy Note 7, waarbij meer dan honderd toestellen wereldwijd in brand zijn gevlogen of zijn ontploft, gaat de geschiedenisboeken in als het meest kostbare debacle met consumenten elektronica ooit. Alleen al in het derde kwartaal van 2016 heeft dit Samsung meer dan 5,1 miljard dollar gekost.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht rondom de Samsung Galaxy Note 7 in ons Samsung Galaxy Note 7 nieuwsdossier.

 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie