Samsung deelt nieuwe Android 7.0 Nougat update roadmap

20-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung gaat in de eerste helft van dit jaar diverse oudere smartphones voorzien van een update naar Android 7.0 Nougat, momenteel de nieuwste Android versie.

De uitrol van de Android 7.0 Nougat update voor de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge is reeds van start gegaan. Hoewel de update op dit moment nog niet overal ter wereld beschikbaar is, zullen binnen enkele weken nagenoeg alle gebruikers van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge de update naar de nieuwste Android versie gaan ontvangen.

Nu de update voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge klaar is en uitgerold wordt, heeft Samsung haar update plannen voor andere toestellen gecommuniceerd. Samsung heeft bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge+, de Samsung Galaxy Tab A met S-Pen en de Samsung Galaxy Tab S2 nog voor de zomer een update naar Android 7.0 Nougat zullen gaan ontvangen.

Galaxy A serie

Ook ontvangen de Samsung Galaxy A3 en de (niet in Nederland uitgebrachte) Samsung Galaxy A8 een update naar Android 7.0 Nougat. Samsung heeft echter niet bekend gemaakt om welke versies van deze toestellen het gaat. De Samsung Galaxy A3 is nu al in drie modellen beschikbaar (Galaxy A3, Galaxy A3 2016 en Galaxy A3 2017). Vermoedelijk gaat het om de laatste versie.

Hoewel Samsung nu specifiek praat over slechts een handvol toestellen, valt niet uit te sluiten dat medio dit jaar nog meer smartphones van Samsung een update naar Android 7.0 Nougat zullen gaan ontvangen. In haar persbericht heeft Samsung deze mogelijkheid expliciet open gelaten.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie