Nieuwe HTC U Ultra en HTC U Play hebben stevig prijskaartje

26-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Tijdens de introductie van de HTC U Play en de HTC U Ultra, eerder deze maand, heeft HTC waarschijnlijk bewust geen verkoopadviesprijzen gecommuniceerd. Nu is duidelijk geworden waarom.

Anderhalve week geleden presenteerde HTC de nieuwe HTC U Play en HTC U Ultra. Waar HTC meestal in haar persberichten al een verkoopadviesprijs noemt, ontbrak deze in de communicatie over de HTC U Play en de HTC U Ultra. Prijzen zouden volgens HTC op een later moment bekend gemaakt gaan worden. Nu is duidelijk waarom HTC voor deze strategie heeft gekozen.

HTC U Ultra
HTC U Ultra

De HTC U Ultra en HTC U Play krijgen een prijskaartje waarmee HTC zich op voorhand al uit de markt prijst. De HTC U Ultra gaat maar liefst 799 euro kosten en de HTC U Play krijgt een verkoopprijs van 449 euro. Webwinkels Mobiel.nl en Belsimpel hebben de HTC U Ultra en HTC U Play onafhankelijk van elkaar voor deze prijs opgenomen in het assortiment, zo ontdekte DroidApp.

Het prijskaartje van de HTC U Ultra ligt 50 euro hoger dan de verkoopadviesprijs van de HTC 10, de flagship smartphone van HTC van vorig jaar. Hoewel dit niet echt bleek uit de aankondiging van HTC, zou de HTC U Ultra met dit prijskaartje dan ook het nieuwe paradepaardje van HTC voor 2017 moeten zijn. De prijs van het toestel ligt echter zo hoog dat HTC met haar afnemende populariteit waarschijnlijk maar weinig exemplaren van dit toestel zal gaan verkopen.

Ook de HTC U Play is behoorlijk stevig geprijsd met een verkoopprijs van 449 euro. Met deze prijs zet HTC in op een moeilijk segment waar consumenten voor minder geld vergelijkbare toestellen kunnen kopen. Daarmee lijken de HTC U Ultra en de HTC U Play nu al op voorhand doodgeboren kindjes te zijn.

De HTC U Ultra en HTC U Play zullen begin maart in Nederland in de verkoop gaan. Meer informatie over- en alle specificaties van beide toestellen zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

HTC U Ultra overzichtspagina
HTC U Play overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie