Smartphone omzet Microsoft met 81 procent gedaald

27-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Microsoft heeft in het laatste kwartaal van 2016 nagenoeg niets meer verdiend aan smartphones. Het bedrijf zag de omzet uit haar smartphonetak met 81 procent dalen.

In het laatste kwartaal van 2015 heeft Microsoft nog 4,5 miljoen Lumia smartphones verkocht. Hoeveel er in het laatste kwartaal van 2016 zijn verkocht heeft Microsoft niet bekend gemaakt, maar de omzetcijfers suggereren dat dit ver beneden de één miljoen moet liggen. Begin dit jaar werd bekend dat Microsoft geheel is gestopt met de verkoop van Lumia smartphones.

De laatste Lumia smartphone die Microsoft heeft uitgebracht was de Lumia 650. Dit toestel werd vorig jaar februari voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd. Enkele maanden eerder, eind 2015, bracht Microsoft de high-end Lumia 950 en Lumia 950 XL uit. Alle drie deze toestellen zijn geflopt. 

Op dit moment lijkt het erop dat Microsoft de smartphonemarkt geheel heeft verlaten, al doen aanhoudende geruchten de ronde dat Microsoft zou werken aan een nieuwe generatie Surface smartphones en de Lumia-serie geheel geschrapt heeft.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3