Vodafone en Apple activeren bellen over 4G netwerken voor iPhone gebruikers

30-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Netwerk, Toestellen


Apple heeft nieuwe provider instellingen uitgebracht voor klanten van Vodafone in Nederland. Hierdoor wordt het voor klanten van Vodafone met een iPhone 6 of nieuwer mogelijk om te bellen via het 4G netwerk van Vodafone.

Vodafone is voor zover bekend de eerste Nederlandse provider waarbij klanten met een Apple iPhone kunnen bellen via het 4G netwerk. Alle Nederlandse providers zijn momenteel bezig met het mogelijk maken van het voeren van telefoongesprekken over het 4G netwerk.

4G netwerken zijn oorspronkelijk gebouwd voor snel mobiel internet. Tot op de dag van vandaag worden 4G netwerken nauwelijks gebruikt voor telefoongesprekken. Smartphones schakelen voor telefoongesprekken automatisch terug naar het 3G (UMTS) of 2G (GSM) netwerk. Na het telefoongesprek schakelt het toestel weer terug naar het 4G netwerk voor de mobiele dataverbinding.

Voordelen

Dankzij de techniek 'Voice over LTE', kortweg 'VoLTE', kunnen telefoongesprekken ook via het 4G netwerk gevoerd worden. Voordeel hierbij is dat de telefoon niet meer terug hoeft te schakelen en daarmee ook de 4G mobiele internetverbinding in stand kan blijven. Dankzij de grotere bandbreedte van 4G netwerken kan ook de geluidskwaliteit van gesprekken opgekrikt worden en komen telefoongesprekken sneller tot stand.

Tele2 was in Nederland begin vorig jaar de eerste provider die VoLTE activeerde op het netwerk, gevolgd door KPN en Vodafone. Om te kunnen bellen via 4G netwerken, moeten klanten over een smartphone beschikken met zowel de technische ondersteuning als de juiste instellingen. Op dit moment zijn slechts een handvol Android smartphones geschikt en voorzien van de juiste instellingen.

Alle iPhone modellen vanaf de Apple iPhone 6 hebben de technische ondersteuning voor VoLTE, maar de instellingen hiervoor moeten door Apple vrijgegeven worden. Voor het Nederlandse netwerk van Vodafone is dit nu gebeurd waarmee Vodafone de eerste mobiele aanbieder in Nederland is waar klanten met een iPhone kunnen gaan bellen over het 4G netwerk.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie