Samsung werkt aan robuuste en waterdichte Samsung Galaxy Xcover 4

31-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung zal binnenkort waarschijnlijk een opvolger gaan uitbrengen voor de Samsung Galaxy Xcover 3 uit maart 2015. Net als haar voorganger belooft ook de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 4 zowel robuust als stof- en waterdicht te zijn.

Dat de Samsung Galaxy Xcover 4 in aantocht is blijkt uit een opgedoken Wi-Fi certificaat bij de Wi-Fi Alliance. Volgens dit certificaat heeft de Wi-Fi Alliance een toestel gecertificeerd met het typenummer 'SM-G390F'. Aangezien de huidige Samsung Galaxy Xcover 3 het typenummer 'SM-G388F' draagt en de upgrade voor dit toestel (Samsung Galaxy Xcover 3 VE) het typenummer 'SM-G389F' heeft gekregen, is het zeer aannemelijk dat het nu gecertificeerde toestel de Galaxy Xcover 4 zal gaan worden.

Wi-Fi Certificaat onthult dat Samsung werkt aan de Samsung Galaxy Xcover 4
Wi-Fi Certificaat onthult dat Samsung werkt aan de Samsung Galaxy Xcover 4

Specificaties van het toestel ontbreken nog volledig, omdat de Wi-Fi Alliance enkel over de certificering van de Wi-Fi ondersteuning gaat. Aangezien Samsung de Galaxy Xcover serie de afgelopen jaren heeft gebruikt als serie voor robuuste en waterdichte smartphones, mag aangenomen worden dat ook de Samsung Galaxy Xcover 4 stof- en waterdicht zal zijn en een MIL-810G certificering heeft voor haar stoot- en valbestendigheid. Ook kan aangenomen worden dat de Samsung Galaxy Xcover 4 zal draaien op Android 7.0 Nougat.

De oorspronkelijke Samsung Galaxy Xcover 3 werd gepresenteerd in maart 2015. In april 2016 kreeg het toestel een 'refresh' in de vorm van de Samsung Galaxy Xcover 3 VE, die over een nieuwere Android versie beschikte en was uitgerust met een iets snellere processor. Aangezien de twee voorgangers in maart en april zijn uitgebracht, ligt het voor de hand dat de Samsung Galaxy Xcover 4 ergens in de komende maanden gepresenteerd zal gaan worden, waarbij er een grote kans is dat Samsung het aankomende Mobile World Congress in Barcelona als achtergrond zal gebruiken voor de introductie van dit toestel.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie