Google beschouwt Motorola Nexus 6 en HTC Nexus 9 als 'end of life'

Google beschouwt Motorola Nexus 6 en HTC Nexus 9 als 'end of life'

31-01-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Motorola Nexus 6 smartphone en de HTC Nexus 9 tablet, beide uit 2014, hebben waarschijnlijk de status 'end of life' gekregen van Google. De nieuwste Android versie die gisteren werd uitgebracht voor bèta testers kan niet getest worden op deze twee apparaten.

Tot aan eind 2016 hebben de Motorola Nexus 6 smartphone en de HTC Nexux 9 tablet steevast alle nieuwe Android versies ontvangen als update. Zowel de Nexus 6 als de Nexus 9 kan dankzij alle updates die sinds de introductie van beide apparaten zijn uitgebracht bijgewerkt worden tot en met Android 7.1.1 Nougat.

Gisteren heeft Google de bèta versie van Android 7.1.2 Nougat uitgebracht. Opmerkelijk genoeg is deze bèta versie niet meer beschikbaar voor de Nexus 6 en Nexus 9. Dit betekent waarschijnlijk dat beide apparaten bij Google de status 'end of life' hebben gekregen.

Google schuift het zelf niet onder stoelen of banken dat Nexus en Pixel apparaten tot circa 2 jaar na introductie up-to-date gehouden worden. Zowel de Nexus 6 als de Nexus 9 zijn midden oktober 2014 aangekondigd en vierde in oktober 2016 dus hun tweede verjaardag. Google heeft beide apparaten na hun tweede verjaardag nog wel een update naar Android 7.1.1 Nougat gegeven, maar verder dan dat zal het niet meer gaan omdat Google de toestellen nu als 'end of life' beschouwd.

Dat betekent overigens niet dat de Nexus 6 en Nexus 9 niet geschikt zouden zijn voor Andorid 7.1.2 Nougat. Waarschijnlijk zullen hobbyisten de komende tijd zelf updates ontwikkelen voor de Nexus 6 en Nexus 9. Google heeft de ontwikkeling en ondersteuning voor beide apparaten stilgelegd omdat steeds minder van deze toestellen nog in gebruik zijn en het daardoor niet meer rendabel is de apparaten te blijven ondersteunen.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie