HTC heeft problemen met Android 7.0 Nougat update in Nederland

06-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC startte begin dit jaar met de uitrol van haar Android 7.0 Nougat update naar onder andere de HTC 10 en de HTC One M9. Kort nadat de uitrol was gestart, heeft HTC de uitrol stopgezet omdat er bugs en problemen naar boven kwamen. Na wat aanpassingen biedt HTC nu alsnog de update aan met het dringende advies voor Nederlanders de update niet te installeren.

Gebruikers van onder andere de HTC 10 wachten al geruime tijd op de komst van de beloofde Android 7.0 Nougat update. Oorspronkelijk was het de bedoeling van HTC om deze update voor het eind van 2016 al uitgerold te hebben. Hoewel HTC in eerste instantie op schema leek te lopen, is de update nog steeds niet grootschalig uitgerold. HTC startte eind vorig jaar al met de kleinschalige uitrol van deze update, maar hoe verder dat de update werd uitgerold, hoe meer problemen werden gerapporteerd. Op basis daarvan heeft HTC besloten de update tijdelijk stil te leggen.

HTC geeft nieuwe versie Android 7.0 Nougat update vrij met dringend advies voor Nederlanders de update niet te gebruiken
HTC geeft nieuwe versie Android 7.0 Nougat update vrij met dringend advies voor Nederlanders de update niet te gebruiken

HTC heeft nu een nieuwe versie van haar Android 7.0 Nougat update vrijgegeven, meldt HTC's product en service director Graham Wheeler op Twitter. HTC onderstreept dat het hier nog niet om een finale update gaat, maar om een update voor testers. Wie de update installeert moet er zich bewust van zijn dat tijdens het updaten de hele telefoon wordt gewist. Mensen die de update installeren moeten er dan ook voor zorgen dat zij een goede back-up van hun telefoon hebben.

Het meest opmerkelijke detail in de update adviezen die HTC geeft is de hele specifieke melding dat Nederlanders de update beter niet kunnen installeren. Volgens HTC is het bedrijf momenteel nog aan het testen met de updates in Nederland. Dit suggereert dat de update in Nederland voor problemen zorgt met één of meerdere providers.

Hoewel testers al aan de slag kunnen met de nieuwe update voor de HTC 10 en de HTC One M9, is uitrol van de update nog niet officieel hervat. Testers kunnen de update downloaden vanaf de website van HTC, maar de update is nog niet 'over the air' beschikbaar. Wie in zijn of haar toestel controleert op updates zal te zien krijgen dat er nog geen update beschikbaar is. Wanneer HTC de uitrol van de Android 7.0 Nougat update hervat is nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie