Google geeft interface Google Maps een flinke opfrisser

07-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Toestellen


Google heeft bekend gemaakt dat het bedrijf is gestart met de uitrol van een nieuwe versie van Google Maps voor Android toestellen. De nieuwe versie van Google Maps brengt een geheel nieuwe interface die het gebruik van Google Maps verder moet vereenvoudigen.

Net als in de huidige interface staat de kaart van Google Maps centraal. Verschil is echter dat de kaart nu in een 'frame' is geplaatst met daaronder drie centrale snelkoppelingen naar informatie over de omgeving, verkeersdrukte en navigatie en een snelkoppeling naar openbaar vervoer informatie.

Nieuwe versie van Google Maps brengt grote veranderingen in de interface met zich mee
Nieuwe versie van Google Maps brengt grote veranderingen in de interface met zich mee

Met de nieuwe interface gaat Google een zwaardere focus leggen op de informatie die door de Google Maps community - zogenaamde 'Local guides' - is verzameld en wordt gecontroleerd. Onder de eerste snelkoppeling staan nuttige plaatsen zoals bijvoorbeeld (vaak bezochte) winkels, café's, restaurants. De informatie wijzigt gedurende de dag, waarmee Google probeert op ieder moment van de dag relevante nuttige plaatsen te tonen. 's Avonds zullen bijvoorbeeld eerder adressen van café's verschijnen en overdag informatie over bijvoorbeeld supermarkten in de omgeving.

Onder de middelste snelkoppeling heeft Google alle navigatie mogelijkheden samengebracht. Met één druk op deze snelkoppeling kan snel naar huis of naar het werk genavigeerd worden en kan de verkeerssituatie in de omgeving bekeken worden. Via de derde snelkoppeling kunnen alle openbaar vervoer mogelijkheden in de omgeving bekeken worden. Google Maps geeft van alle bushaltes en eventuele trein-, tram- of metrostations in de omgeving de vertrektijden aan.

Google heeft bekend gemaakt dat de nieuwe versie van Google Maps afgelopen nacht is vrijgegeven en nu wereldwijd wordt uitgerold. Vooralsnog heeft Google de nieuwe versie van Google Maps enkel voor Android smartphones uitgebracht. De verwachting is dat Google later dit voorjaar de nieuwe versie ook voor andere smartphone besturingssystemen zal gaan vrijgeven.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie