Nokia 150 - eerste telefoon van HMD Global - vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

08-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De allereerste telefoon die uitgebracht is door HMD Global, de Nokia 150, is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. De Nokia 150 is een simpele mobiele telefoon met een enorm uithoudingsvermogen tot wel 22 dagen en kost slechts 37 euro.

Eind vorig jaar werd bekend dat het Finse bedrijf 'HMD Global' een 10-jarige exclusieve licentie heeft verkregen om de merknaam 'Nokia' op telefoons en smartphones te mogen gaan gebruiken. Kort na deze bekendmaking presenteerde HMD de eerste twee Nokia telefoons in de vorm van de Nokia 150 en Nokia 150 Dual SIM. Op dat moment was nog onduidelijk in welke landen HMD deze toestellen uit zou willen gaan brengen.

Nokia 150
Nokia 150

Vorige week bleek al uit informatie van GSM Helpdesk dat HMD Global de Nokia 150 ook in Nederland uit zou gaan brengen. Het toestel is vanaf vandaag daadwerkelijk verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopprijs van 37 euro.

De Nokia 150 maakt een knipoog naar de mobiele telefoon zoals we die al sinds de jaren '90 kennen. Het toestel kent een klassieke vormgeving waarbij een 2,4 inch groot kleurenbeeldscherm wordt gecombineerd met een ruim opgezet numeriek toetsenbord.

Extreem uithoudingsvermogen

Iets waarin Nokia 150 uitblinkt is in uithoudingsvermogen. Een volle accu levert een stand-bytijd tot maar liefst 31 dagen en een beltijd tot 22 uur.

Camera

De Nokia 150 is verder uitgevoerd met een eenvoudige VGA camera met LED flitser. Hiermee kunnen zowel (eenvoudige) foto's geschoten en video's opgenomen worden.

Beschikbaarheid

De Nokia 150 is vanaf vandaag in het zwart verkrijgbaar in Nederland voor 37 euro. De witte uitvoering van het toestel zal op een later moment verschijnen. Meer informatie over- en alle specificaties van de Nokia 150 zijn verzameld op onze Nokia 150 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie