Samsung heeft resterende Galaxy Note 7 toestellen in Europa onklaar gemaakt

Samsung heeft resterende Galaxy Note 7 toestellen in Europa onklaar gemaakt

08-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Alle nog resterende Samsung Galaxy Note 7 toestellen in Europa zijn middels een laatste software update onklaar gemaakt. De update zorgt ervoor dat de toestellen niet meer opgeladen kunnen worden en daarmee nadat ze zijn uitgevallen niet meer gebruikt kunnen worden.

Samsung rolt sinds eind januari in Europa een software update uit naar alle nog resterende Samsung Galaxy Note 7 toestellen die het gebruik van deze onveilige smartphones volledig onmogelijk maakt, zo blijkt uit informatie van GSM Helpdesk. De software update zorgt ervoor dat de toestellen niet meer opgeladen kunnen worden. Hierdoor worden de toestellen onbruikbaar zodra de accu helemaal leeg is.

De Samsung Galaxy Note 7 is in enkele Europese landen kort verkrijgbaar geweest. Ook in de Benelux waren al mensen die het toestel vanuit het buitenland hadden laten komen. Samsung Benelux heeft echter geen indicaties dat er nog Galaxy Note 7 toestellen in de Benelux in omloop of in gebruik zijn. In de rest van Europa zijn naar schatting nog duizenden exemplaren van de Galaxy Note 7 in omloop. Het verdere gebruik van deze toestellen is nu onmogelijk gemaakt.

Samsung roept al sinds vorig jaar oktober alle eigenaren van een Samsung Galaxy Note 7 op deze in te leveren. Meer dan 100 exemplaren van het toestel zijn in brand gevlogen of ontploft door een productie- en ontwerpfout in de accu, zo bleek in januari toen Samsung de resultaten uit het officiële onderzoek naar de oorzaak van het debacle bekend maakte. Samsung onderstreept dat het gebruik van het toestel niet veilig is en roept dan ook iedere resterende gebruiker op het toestel alsnog in te leveren.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht rondom de Samsung Galaxy Note 7 in ons Samsung Galaxy Note 7 nieuwsdossier.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie