Huawei bevestigt komst Huawei Watch 2

14-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei CEO Richard Yu heeft via het Chinese sociale netwerk Weibo bevestigd dat Huawei eind deze maand de Huawei Watch 2 gaat presenteren. De introductie zal hoogstwaarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gaan plaatsvinden.

Al sinds eind januari doen geruchten de ronde dat Huawei dit jaar met haar tweede Huawei Watch zal gaan komen. Deze geruchten zijn nu officieel bevestigd door niemand minder dan Richard Yu, de CEO van Huawei. Yu liet via Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, weten dat inderdaad eind deze maand de Huawei Watch 2 gepresenteerd zal gaan worden.

Huawei bevestigt komst Huawei Watch 2
Huawei bevestigt komst Huawei Watch 2

De bekendmaking door Yu ging vergezeld door bovenstaande foto. De foto onderstreept dat de Huawei Watch 2 zowel in het dagelijkse leven als tijdens het sporten gebruikt zal kunnen worden.

Vorig jaar liet Huawei nagenoeg gelijktijdig met LG en Lenovo nog doorschemeren dat het bedrijf geen plannen zou hebben om op korte termijn met een nieuwe smartwatch te gaan komen. De ontwikkelingen op smartwatch gebied zouden te langzaam gaan en er zou onvoldoende interesse zijn voor de huidige generatie smartwatches om met nieuwe slimme horloges te komen.

De eerste generatie van de Huawei watch werd in maart 2015 gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress. Deze Huawei Watch was een echt prestige product van Huawei en wordt door velen gezien als de best vormgegeven smartwatch die tot op heden op de markt is verschenen.

De Huawei Watch 2 moet een waardige opvolger voor de Huawei Watch gaan worden. Waarschijnlijk legt Huawei weer bijzonder veel nadruk op het design van de smartwatch. Wel zou het horloge een sportievere uitstraling krijgen en beschikken over een beeldscherm van 1,4 inch.

Als grootste nieuwe toevoeging wordt gesuggereerd dat de Huawei Watch 2 over 4G ondersteuning zal beschikken en derhalve ook onafhankelijk van een smartphone gebruikt zal kunnen worden. Het ligt verder voor de hand dat de nieuwe smartwatch zal draaien op Android Wear 2.0, de nieuwste versie van het Android Wear besturingssysteem die vorige week is gepresenteerd.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie