Telecomketen The Phone House vraagt faillissement aan

14-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Toestellen


Opnieuw gaat een grote bekende retailketen verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld. The Phone House heeft vandaag faillissement aangevraagd voor zowel haar online- als offline activiteiten.

The Phone House is naar eigen zeggen genoodzaakt faillissement aan te vragen aangezien de kostenbesparingen die het bedrijf afgelopen tijd heeft doorgevoerd niet of nauwelijks hebben geleid tot het verbeteren van de resultaten. The Phone House zegt veel concurrentie te ervaren van zowel telecomaanbieders als andere (web)winkels.

Telecomaanbieders openen steeds meer eigen winkels waardoor klanten vaker rechtstreeks producten en diensten afnemen bij de telecomaanbieder. Daarnaast zag The Phone House ook de vergoedingen die het bedrijf ontving voor het aansluiten van nieuwe klanten bij telecomproviders steeds verder dalen.

Daarnaast noemt The Phone House ook de aankomende invoering van de Wet Financieel Toezicht in de telecommarkt als reden voor haar faillissementsaanvraag. Door deze wet is het de verwachting dat telefoonwinkels veel minder telefoons kunnen verkopen bij abonnementen omdat gedeeltelijke of gehele financiering in een (toestel)abonnement voortaan als lening te boek zal staan.

In 2015 verkocht aan Optie1

De Nederlandse activiteiten van The Phone House waren tot aan april 2015 in eigendom van de Britse retailketen Dixons Carphone plc. In april 2015 werden de Nederlandse activiteiten van The Phone House verkocht aan Optie1, op haar beurt onderdeel van Relevant Holdings. Dit bedrijf wordt bestuurd door oud-oprichters van onder andere distributeur MCC en van winkelketens Belcompany en T for Telecom.

Ook Typhone.nl gaat op de fles

The Phone House heeft faillissemen aangevraagd voor The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V. Daarmee gaat ook één van de oudste Nederlandse telecom webwinkels Typhone.nl verdwijnen. Typhone.nl was tot aan 2008 een zelfstandig bedrijf en gold als de grootste, belangrijkste maar ook één van de goedkoopste online telecomwinkels. Na de overname van Typhone.nl door The Phone House in 2008 is Typhone.nl deze positie geheel kwijtgeraakt aan partijen zoals Belsimpel, Mobiel.nl en Coolblue.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie