Apple neemt afscheid van TouchID vingerafdrukscanner

16-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Op de nieuwe mysterieuze Apple iPhone 8 cq. Apple iPhone X zal geen home-toets met ingebouwde TouchID vingerafdruksensor meer aanwezig zijn. In plaats van de vingerafdruksensor gaat Apple een nieuwe biometrische beveiligingsmethode introduceren.

Al maanden wordt geroddeld en gespeculeerd over een geheel nieuwe en revolutionaire iPhone die Apple medio dit jaar zou willen gaan uitbrengen om de tiende verjaardag van de Apple iPhone te vieren. Hoe het toestel gaat heten is nog niet bekend, maar in het geruchtencircuit wordt de telefoon momenteel meestal aangeduidt met 'Apple iPhone 8' of 'Apple iPhone X', waarbij de 'X' niet alleen mysterieus klinkt maar ook staat voor het Romeinse cijfer '10'.

Volgens nieuwe geruchten, de wereld in geholpen door de vooraanstaande analist Ming Chi Kuo, zal in ieder geval de mysterieuze iPhone 8 of iPhone X niet meer over een hometoets beschikken, zo schrijft 9to5mac. Hierdoor zal de telefoon dan ook niet over een TouchID vingeradruksensor beschikken die Apple al geruime tijd in de home-toets verwerkt.

Virtuele toetsen

In plaats van een home-toets krijgt de mysterieuze iPhone 8 of iPhone X een virtuele touchtoetsen onderin het beeldscherm, vergelijkbaar met de virtuele functietoetsen onder in beeld bij Android smartphones. Deze functie toetsen zullen bij de iPhone variabel zijn en zichzelf aanpassen op de app of toepassing die de gebruiker op dat moment gebruikt.

Wat gaat er gebeuren met de vingerafdruksensor?

Door het verdwijnen van de fysieke hometoets met ingebouwde TouchID vingerafdruksensor, zal Apple moeten gaan vertrouwen op een andere manier van biometrisch beveiligen van de iPhone. Apple is sterk afhankelijk van de TouchID vingerafdruksensor aangezien deze de basis vormt voor bijvoorbeeld Apple Pay. Het zomaar loslaten van deze vingerafdruksensor is dan ook een gewaagde stap en daar moet een goed alternatief voor in de plaats komen.

Wat Apple als alternatief gaat gebruiken is niet bekend. Wel doen al geruime tijd geruchten de ronde dat Apple zou proberen de vingerafdruksensor in het beeldscherm te verwerken, al lijkt Apple er nog niet in te slagen deze techniek al in de aankomende iPhone 8 of iPhone X toe te passen. Een andere mogelijkheid is dat Apple gebruik gaat maken van een soort irisscanner. Ook hierover hebben al geruchten de ronde gedaan.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


Laatste Nieuws0 Reacties


Nu verkrijgbaar

01-02-2018
Huawei P Smart
31-01-2018
Nokia 2
30-01-2018
Sony Xperia L2
21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)