HTC smartphones verdwijnen uit prepaid schap

16-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC zal zich in de toekomst niet meer richten op de ontwikkeling en productie van goedkope smartphones. HTC gaat zich volledig richten op toestellen waarmee het bedrijf winst kan maken, iets dat met goedkope telefoons voor bijvoorbeeld prepaid aansluitingen bijna onmogelijk is geworden.

Na voor de zoveelste keer rode cijfers gepresenteerd te hebben, heeft HTC bekend gemaakt dat het bedrijf haar portfolio smartphones dit jaar flink gaat inkrimpen en zich gaat richten op zogenaamde 'mid-end' en 'high-end' toestellen. Dit zijn smartphones met verkoopprijzen van meer dan 250 euro. HTC gaat geheel stoppen met de ontwikkeling en productie van goedkope smartphones omdat hier geen droog brood mee te verdienen is.

Vooral in het segment tot 250 euro is de concurrentie moordend. Er zijn heel veel - vooral Chinese - smartphone fabrikanten die dit segment overspoelen met goedkope smartphones tegen prijzen waarvoor 'westerse' merken de toestellen niet kunnen verkopen. Dit betekent dat er geen opvolgers meer zullen verschijnen voor toestellen zoals bijvoorbeeld de HTC Desire 530, HTC Desire 320, en HTC Desire 510.

Sony strategie

HTC gaat eigenlijk dezelfde strategie toepassen die Sony al sinds 2015 toepast. HTC gaat net als Sony haar smartphone portfolio flink inkrimpen om beter te kunnen gaan focussen op de producten die het bedrijf uitbrengt. Het smartphone portfolio van HTC zal dit jaar nog bestaan uit circa zeven toestellen.

Daarnaast gaat HTC een nieuwe weg inslaan met haar smartphones. De HTC U Ultra en de HTC U Play, die begin dit jaar werden gepresenteerd en begin maart in de winkels worden verwacht, zijn hier het eerste voorbeeld van.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie