'Huawei werkt aan eigen slimme spraakassistent'

16-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Na Apple, Samsung, Google en Amazon nu heeft ook Huawei naar verluidt een eigen spraakassistent in ontwikkeling. Het lijkt erop dat deze spraakassistent vooralsnog alleen voor de Chinese markt bedoeld zal zijn.

Apple was in 2011 het eerste bedrijf dat haar smartphones voorzag van de slimme spraakassistent 'Siri'. Later volgde Google met 'Google Now' en Samsung met 'S Voice'. Op dit moment doet daarnaast Amazon goede zaken met 'Alexa', komt er een nieuwe spraakassistent van Samsung onder de naam 'Bixby' en heeft Google ook een nieuwe spraakassistent 'Google Assistant' uitgebracht.

Tussen al deze verschillende slimme spraak assistenten zou nu ook Huawei werken aan een eigen spraakassistent, melden bronnen aan Bloomberg. Volgens Bloomberg werken ruim 100 medewerkers bij Huawei aan de spraakassistent.

De spraakassistent zou vooralsnog alleen voor Chinese gebruikers ontwikkeld worden. Internationale smartphones van Huawei zullen waarschijnlijk voorlopig uitgerust gaan worden met Alexa van Amazon of de nieuwe Google Assistant.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie