LG onthult nieuwe interface voor LG G6

LG onthult nieuwe interface voor LG G6

16-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG heeft vandaag bekend gemaakt dat de nieuwe LG G6, die op zondag 26 februari gepresenteerd zal gaan worden, uitgerust zal worden met een nieuwe versie van haar eigen interface. Deze interface is geoptimaliseerd voor het 'FullVision' beeldscherm van de LG G6.

LG heeft vandaag de eerste details vrijgegeven over haar UX 6.0 interface die aanwezig zal zijn op de nieuwe LG G6 die volgende week zondag gepresenteerd zal gaan worden. Deze interface zal afgestemd zijn op het nieuwe 'FullVision' beeldscherm van de LG G6. De LG G6 heeft namelijk een afwijkend formaat beeldscherm met een beeldschermverhouding van 18:9 in plaats van de gangbare 16:9 beeldschermverhouding.

Het FullVision beeldscherm is langer maar smaller dan normale beeldscherm. Hierdoor zou volgens LG de LG G6 beter in de hand liggen en makkelijker met één hand te bedienen zijn ondanks het zeer grote beeldscherm.

Volgens LG is in UX 6.0 onder andere de manier waarop video's getoond worden verbeterd. Ook heeft de interface van de camera een verdere verbetering ondergaan. Verder biedt UX 6.0 de mogelijkheid om twee exact vierkante vensters te openen waarin twee apps gelijktijdig naast- of boven elkaar geopend en gebruikt kunnen worden op het beeldscherm van de LG G6.

Meeste details al uitgelekt

De LG G6 domineert al weken het geruchtencircuit. Nagenoeg alle details over de nieuwe smartphone van LG zijn al uitgelekt. Bekend is onder andere dat de vormgeving van de LG G6 significant zal afwijken van haar voorganger. De LG G5 flopte vanwege haar modulaire design. De LG G6 zal dan ook niet modulair zijn. Het toestel krijgt een bijzonder langwerpig beeldscherm van 5,7 inch met een beeldverhouding van 18:9. Door deze beeldverhouding is het toestel voorzien van een groot beeldscherm maar is desondanks naar verluidt met één hand te bedienen en vast te houden.

Specificaties

De LG G6 wordt hoogstwaarschijnlijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821 processor met 4 GB werkgeheugen. LG zou niet in staat zijn om de nieuwste Snapdragon 835 processor te gebruiken omdat nagenoeg de gehele productie van deze processor door Samsung wordt gebruikt voor de aankomende Galaxy S8.

Verder is bekend dat de LG G6 een dubbele camera aan de achterzijde heeft. Gesuggereerd wordt dat het om een verbeterde uitvoering zal gaan van de dubbele camera die LG vorig jaar al in de LG G5 gebruikte. Dit was een 16-megapixelcamera begeleid door een 8-megapixelcamera met groothoeklens. Aan de voorzijde heeft de LG G6 hoogstwaarschijnlijk een 8-megapixelcamera. Er gaan daarnaast geruchten dat de LG G6 naast een vingerafdruksensor aan de achterzijde ook zal beschikken over een iris scanner.

Meer informatie

Op basis van alle geruchten rondom de LG G6 heeft GSM Helpdesk al een voorlopig specificatieoverzicht van de LG G6 samengesteld. Een volledig nieuwsoverzicht over en rondom de LG G6 is verzameld in ons LG G6 nieuwsdossier.

Blijf op de hoogte

Nu officieel duidelijk is geworden dat LG de LG G6 tijdens het aankomende Mobile World Congress zal presenteren, heeft GSM Helpdesk de inschrijving geopend voor haar reminderservice. Via onderstaand formulier kunt u uzelf aanmelden voor een gratis reminder voor de LG G6. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u graag direct op de hoogte zodra de LG G6 in Nederland in de winkels wordt gesignaleerd.;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie