Mobile World Congress 2017 - Deze introducties zijn te verwachten

22-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2017


Samsung, Sony, LG, Huawei, Lenovo, Motorola, BlackBerry, Alcatel en Wiko hebben komende dagen allemaal iets gemeen met elkaar. Al deze fabrikanten zullen in de komende dagen voorafgaand aan- of tijdens het Mobile World Congress nieuwe smartphones en tablets gaan presenteren. In deze vooruitblik vat GSM Helpdesk samen wat tot nu toe al bekend is geworden.

Aanstaande maandag, 27 februari, barst in Barcelona het jaarlijkse Mobile World Congress 2017 los. Het Mobile World Congress is 's werelds grootste beurs en congres op het gebied van mobiele telecom en wordt ieder jaar traditioneel door vele smartphone- en tabletfabrikanten aangegrepen om nieuwe producten te presenteren.

Mobile World Congress 2016 op Fira de Gran Via in Barcelona
Mobile World Congress 2017 op Fira de Gran Via in Barcelona

Onder andere BlackBerry, LG, Huawei, Lenovo, Motorola, HMD Global (Nokia), Samsung, Sony, Alcatel en Wiko hebben al aangegeven dat zij voor- of tijdens het Mobile World Congress nieuwe producten gaan introduceren. Van veel fabrikanten is al in grote lijnen bekend wat zij tijdens het Mobile World Congress zullen gaan onthullen. Een overzicht:

Samsung

In tegenstelling tot afgelopen jaren zal Samsung het Mobile World Congress dit jaar niet gebruiken voor de introductie van een nieuw Galaxy S model aangezien deze smartphone iets vertraagd is door het debacle met de Samsung Galaxy Note 7. Desalniettemin laat Samsung het Mobile World Congress - in tegenstelling tot HTC - niet stilletjes voorbij gaan en zal diverse nieuwe producten gaan introduceren.

Op basis van alle geruchten tot nu toe wordt verwacht dat Samsung de Samsung Galaxy Tab S3 gaat presenteren. Ook wordt rekening gehouden met de komst van de Samsung Galaxy Xcover 4. Verder zal Samsung tijdens haar persconferentie op zondag avond 26 februari om 19 uur ook aandacht gaan besteden aan de nieuwe Exynos 9 processor die de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zal gaan aandrijven. De introductie van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Samsung Galaxy S8+ wordt op 29 maart in New York verwacht.

BlackBerry

Het Mobile World Congress in Barcelona wordt dit jaar al op zaterdag avond 25 februari afgetrapt door BlackBerry en de Chinese smartphonefabrikant TCL. Beide bedrijven zullen de BlackBerry DTEK70 gaan presenteren, het toestel dat al sinds vorig jaar zomer bekend is onder haar codenaam 'Mercury'. De BlackBerry DTEK70 is het eerste BlackBerry toestel sinds de komst van de BlackBerry Priv eind 2015 die is uitgevoerd met een volledig QWERTY toetsenbord, momenteel een zeldzaamheid in de smartphonemarkt.

LG

In de vroege middag van zondag 26 februari staat de persconferentie van LG op de agenda. Deze persconferentie zal hoogstwaarschijnlijk geheel in het teken staan van de introductie van de nieuwe LG G6. Dat LG de LG G6 gaat presenteren is geen gerucht meer maar een vaststaand feit. LG heeft de naam en de introductie van het toestel zelf al meerdere malen bevestigd en heeft er de afgelopen weken flink op los 'gehint'.

Op basis van alle geruchten en informatie die door LG zelf de wereld in geholpen is, is duidelijk dat de LG G6 geen modulair karakter meer heeft en een fors groter beeldscherm krijgt dan haar voorganger (5,7 inch i.p.v. 5,3 inch). Bijzonder detail is de beeldschermverhouding van 18:9. Het toestel is van metaal gemaakt en is stof- en waterdicht. Verder is bekend dat het toestel over een dubbele camera zal beschikken en voorzien zal zijn van LG's nieuwe UX 6.0 interface.

Huawei

Vlak na LG heeft Huawei haar persconferentie op de planning staan. Tijdens deze persconferentie zal Huawei de Huawei P10 en Huawei P10 Plus gaan presenteren, oftewel de opvolgers voor de huidige Huawei P9 en Huawei P9 Plus. Mogelijk komt Huawei ook met de Huawei P10 Lite. Verder is het erg aannemelijk dat Huawei ook de nieuwe Huawei Watch 2 smartwatch gaat presenteren.

Net als LG heeft ook Huawei reeds bevestigd dat het bedrijf in ieder geval de Huawei P10 en Huawei P10 Plus zal gaan presenteren. Daarnaast valt uit de uitspraken van Huawei CEO Richard Yu op te maken dat ook de introductie van de Huawei Watch 2 zal plaatsvinden tijdens deze persconferentie.

HMD Global (Nokia)

Vlak na Huawei en gelijktijdig met Lenovo / Motorola zal het Finse bedrijf HMD Global in de namiddag van zondag 26 februari haar allereerste persconferentie tijdens het Mobile World Congress houden. HMD Global is de nieuwe producent van Nokia telefoons en smartphones. Verwacht wordt dat HMD Global tijdens haar persconferentie niet alleen de internationale beschikbaarheid van de reeds gepresenteerde Nokia 6 bekend zal maken, maar ook nieuwe producten zal gaan introduceren.

Op basis van de geruchten wordt verwacht dat HMD Global zal gaan komen met de Nokia 3 en Nokia 5 smartphones. Verder is de tech-wereld vooral erg nieuwsgierig naar de komst van een Nokia 3310 remake. Naar verluidt gaat HMD Global een ode brengen aan één van de meest populaire telefoons uit het mobiele tijdperk en gaat de Nokia 3310 in een modern jasje opnieuw uitbrengen.

Lenovo / Motorola

Gelijktijdig met HMD Global houdt Lenovo ook in de namiddag van zondag 26 februari een persconferentie in Barcelona. Lenovo zal als eigenaar van Motorola hoogstwaarschijnlijk twee nieuwe Motorola smartphones gaan presenteren: de Motorola Moto G5 en de Moto G5 Plus.

Ook over deze toestellen is de afgelopen weken al veel gezegd en geschreven. De afgelopen jaren heeft Motorola goede zaken gedaan met haar toestellen uit de G-serie, temeer deze toestellen steevast een ongekend goede prijs/kwaliteitverhouding wisten te bieden. De nieuwe Moto G5 en Moto G5 Plus beloven hier zeker geen uitzondering op te gaan worden.

Sony

Sony trapt de eerste beursdag van het Mobile World Congress in Barcelona letterlijk af met een persconferentie op haar stand op het Mobile World Congress. Nog voordat de beurs officiëel is geopend zorgt Sony op maandag 27 februari om 8:30 uur voor het eerste vuurwerk van de dag. Sony gaat mogelijk haar gehele smartphone portfolio voor 2017 presenteren tijdens het Mobile World Congress.

Sony moet dit jaar gecomplimenteerd worden vanwege het feit dat het bedrijf er voor het eerst in is geslaagd alle informatie binnenshuis te houden. Er gaan wel enkele globale geruchten, maar tot op heden zijn geruchtmakende lekken, waar Samsung, Huawei en Lenovo wel mee zijn geconfronteerd, bij Sony nog uitgebleven.

Alcatel

Een uurtje na Sony trapt ook Alcatel het Mobile World Congres op maandag ochtend 27 februari af met de introductie van 'meerdere' toestellen. Wat Alcatel precies gaat presenteren is nog niet duidelijk. Wel blijkt uit de uitnodiging van Alcatel en wat uitgelekte informatie dat Alcatel in ieder geval zal gaan komen met een smartphone waarvan de achtercover in vele kleuren kan oplichten.

Deze smartphone wordt mogelijk uitgebracht in samenwerking met JBL. De achtercover van de Alcatel smartphone vertoont veel overeenkomsten met de draadloze JBL Pulse bluetooth speaker. Aangezien Alcatel vorig jaar ook al heeft samengewerkt met JBL, ligt een samenwerking voor dit toestel geheel voor de hand.

Wiko

Op maandag middag zal ook het Franse Wiko 'meerdere' nieuwe producten gaan presenteren in Barcelona. Over Wiko is in zijn geheel nog niets uitgelekt omdat dit merk nog niet echt op de radar staat in het geruchtencircuit.

HTC grote afwezige

Waar HTC vorig jaar nog de HTC 10 presenteerde tijdens het Mobile World Congress, zal HTC dit jaar geen persconferentie organiseren. Dat hoeft niet per definitie te betekenen dat HTC geen nieuwe producten presenteert tijdens het Mobile World Congress. Anderzijds zijn er nog geen signalen opgedoken dat er een nieuwe introductie van HTC aanstaande zou zijn. De afwezigheid van HTC op het Mobile World Congress is tekenend voor de penibele (financiële) situatie waarin HTC momenteel verkeert doordat het bedrijf er kwartaal op kwartaal niet in slaagt winst te maken met de verkoop van smartphones.

Apple

Apple is traditioneel de grootste afwezige op het Mobile World Congress. Voor Apple is het MWC niet belangrijk genoeg. Maar ook bij Apple zitten nieuwe producten in de pijplijn. Apple gaat in maart hoogstwaarschijnlijk nieuwe iPads, een nieuwe kleur voor de iPhone 7 / iPhone 7 Plus en een nieuwe uitvoering van de Apple iPhone SE presenteren.

Kleinere smartphone fabrikanten

Op het Mobile World Congress zijn ook enorm veel kleinere of wat onbekendere smartphone fabrikanten aanwezig die tijdens het Mobile World Congress nieuwe producten introduceren. GSM Helpdesk weet van onder andere Acer, Doro, Emporia en diverse Chinese smartphone fabrikanten dat er product introducties op de agenda staan tijdens het Mobile World Congress.

Volg ons en blijf volledig op de hoogte!

De komende weken belooft voor de redactie van GSM Helpdesk - zoals ieder jaar - de drukste weken van 2017 te gaan worden. Volg ons daarom de komende dagen op de voet. Dit kan natuurlijk via onze website via onze speciale Mobile World Congress 2017 pagina, maar ook via Twitter, Facebook, Google+, Tumblr of LinkedIN. Ook mobiel blijf je natuurlijk helemaal op de hoogte van het laatste nieuws dankzij onze responsive website, Android app en iOS app.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie