Bijna vier op de vijf 'iDevices' draait al op iOS 10

Bijna vier op de vijf 'iDevices' draait al op iOS 10

23-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In de afgelopen maand hebben opnieuw vele miljoenen gebruikers van Apple iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers gebruik gemaakt van de updatemogelijkheid naar iOS 10. Op dit moment draait al 79 procent van alle 'iDevices' op de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem.

Uit de jongste cijfers van Apple blijkt dat nu 79 procent van alle zogenaamde 'iDevices' (Apple iPhones, iPads of iPod Touch muziekspelers) draait op iOS 10. Daarmee is iOS 10 de afgelopen maand 3 procent gegroeid ten opzichte van de vorige rapportage begin januari. iOS 10 werd op 13 september door Apple uitgebracht..

Begin januari draaide 76 procent van alle iDevices op iOS 10 en 18 procent van alle iDevices op iOS 9. Volgens Apple was op dat moment op 6 procent van alle iDevices iOS 8 of lager te vinden.

Nu draait 79 procent van alle iDevices op de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem, iOS 10. Op 16 procent van alle iDevices is nu nog iOS 9 te vinden en iOS 8 of lager is nog op 5 procent van alle iDevices te vinden.

De cijfers van Apple zijn iets pessimistischer dan de cijfers van onafhankelijk marktonderzoeker Mixpanel. Volgens Mixpanel draaide op het meetpunt van Apple (22 februari) momenteel meer dan 88,3 procent van alle iDevices op iOS 10, gebaseerd op metingen middels advertenties die vertoond worden op smartphones. iOS 9 draaide volgens Mixpanel op 9,2 procent van alle iDevices en oudere versies van het iOS besturingssysteem zouden nog op 2,5 procent van alle iDevices te vinden zijn. De cijfers van Apple en Mixpanel liggen nu wel dichter bij elkaar dan voorheen.

Compatibiliteit

iOS 10 is naar opgaaf van Apple geschikt voor alle smartphones, tablets en muziekspelers die draaien op een Apple A6 processor of hoger. Naar opgaaf van Apple kan iOS 10 op de volgende toestellen geïnstalleerd worden:

iPhones:

iPads:

iPod Touch:

  • Zesde generatie Apple iPad TouchLaatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie