Apple claimt accu productiefout met software update opgelost te hebben

Apple claimt accu productiefout met software update opgelost te hebben

24-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens Apple heeft het bedrijf de accu problemen van veel iPhone 6S en iPhone 6S Plus modellen opgelost met de meest recente update voor het iOS besturingssysteem. Eerder sprak Apple nog van een productiefout.

Apple is november vorig jaar gestart met een reparatie programma omdat veel gebruikers van de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus klaagden over uitvallende toestellen. In december maakte Apple bekend dat de problemen veroorzaakt werden door een productiefout in de accu van bepaalde iPhone 6S en iPhone 6S Plus modellen.

Naast het reparatie programma heeft Apple ook aanpassingen doorgevoerd in de meest recente iOS versie, iOS 10.2.1. Volgens Apple is het aantal klachten over uitvallende iPhones sinds het uitkomen van deze update met 80 procent gedaald. Daarmee claimt Apple dat het bedrijf erin geslaagd zou zijn om iets dat eerder nog aangeduid werd als een productiefout op te lossen met een software update.

Op dit moment draait volgens Apple ongeveer de helft van alle actieve iPhones al op iOS 10.2.1. De significante daling in het aantal meldingen over uitvallende iPhones is volgens Apple dan ook het bewijs dat deze update de problemen heeft verholpen.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie